C'est la vie

Moved

IMG_8137

Jag har flyttat hörni. Inte bloggen såklart, men fysiskt så bor jag nu på ett annat ställe i Kapstaden ca 20 minuters promenad från där jag bodde tidigare. Min chef skrev till mig igår kväll och sa att han hittat en tillfällig lösning åt mig, så jag bor nu i ett av de andra husen som fram tills den 31 december drivs av företaget. Så jag antar att jag sedan måste flytta igen, men jag är så himla glad för att jag äntligen får sova ordentligt. Jag sov här i natt och förutom att jag var tvungen att ställa väckarklockan så var det en fridfull natt. Lite fågelkvitter väckte mig i gryningen men det är ingenting jag inte kan hantera. Det finns ingen bar nedanför, köket har en diskho (hallelujah!) och än så länge har jag inte sett några kackerlackor. I am at peace. Tyvärr missade jag lappen på diskbänken där det stod ”eat please” med mat som några utflyttade tjejer hade lämnat. Så de två avokado jag hade lämnat i en påse var borta när jag kom hem i eftermiddags. Personen tog såklart det dyraste i påsen dessutom och inte tomaterna eller potatisen…

Innan jag flyttade igår kväll så fick jag njuta av en privat konsert på balkongen. Min rumskompis Simon erbjöd en gatumusikant 10 rand (= ca 6 kronor) från alla hans vänner i utbyte mot att han spelade för dem. Vilken bra grej va? Undrar om någon skulle göra en sådan sak i Sverige? I svenska mått hade vi kunnat ge det tiodubbla var. Det var så vackert, och det är just på grund av sådana saker jag tycker om den här staden. Människor öppnar sina hem och hjärtan på ett helt otroligt vis.

Jag har haft en lång dag (jag ska berätta om den i morgon) och nu har jag en lätt huvudvärk som vägrar släppa. Jag håller på att ladda ett avsnitt av You’re the worst så jag ska se det och sedan somna tidigt.

//I’ve now moved and live about 20 minuter from where I was living before. It’s a house in a quiet residential area and I can finally sleep. I’m so happy about that and feel so much better than before. Unfortunately it’s only temporary because the house will only be managed by the company until December 31. So I will have to move again after that. Hopefully that will be the last move. For now I’m ok with that because this place is really nice and quiet. 

Oh, and before moving out last night I got to enjoy a nice private concert at the balcony. My former flat mate – and colleague – Simon offered 10 rand to the guys from each of his friends in exchange that he’d play for them. Isn’t that nice? I like this city all because of that. People really open up their homes and hearts to people.

I’ve got a slight head ache after a really long day in the sun, so I’m gonna watch an episode of You’re the worst and then go to bed early. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.