Cape Town Life

A different kind of beach day

En gång i månaden anordnar vi volontärdagar, och då hjälper vi till med att genomföra en aktivitet för någon av de organisationer eller föreningar vi samarbetar med. Igår fixade vi bussar för att slussa barnen på barnhemmet Abaphumeleli – som ligger i kåkstaden Khayelitsha – till en strand i närheten. Där hängde vi i några timmar och badade i den turkosblå vattnet. Rättare sagt så badade barnen medan vi vuxna sträckte oss till att gå i så att knäna var under ytan. Vattnet på den här sidan av Sydafrika är svinkallt på grund av strömmarna från Antarktis, medan det är varmare mer österut för där kommer vattenströmmarna från Oceanien.

Eftersom att det är ett barnhem så är det väldigt stor ålderskillnad mellan den yngsta och den äldsta, så det är svårt att ordna några aktiviteter som passar för alla. En dag på stranden uppskattas däremot av de flesta. Det var så himla fint att se de här barnen bli så exalterade över att få spendera några timmar vid havet för det är inte någonting de har möjlighet att göra varje helg. De större ser efter de mindre och visar sådan hänsyn att en man kom förbi och berömde barnen för att de var så väluppfostrade. Trots att de bara fick en lite macka till lunch och sedan fick vänta länge på att åka hem var det ingen som gnällde, grät eller visade missnöje.

Jag tror att jag fick lite solsting igår, så idag tänkte jag försöka undvika solen så gott det går. Klockan är strax innan nio här så jag ska gå upp och fixa lite frukost som jag tänkte äta på altanen.

//Yesterday we helped the Abaphmeleli Orphanage getting a beach day for the kids. They were so happy and excited to be at the beach and even though it was freezing in the water they barely came out of there until we had to leave. These children are so adorable, well behaved and considerate. The older ones look after the younger kids and not once did I hear them complain, cry or scream because they had to wait or didn’t get as they wanted. Because of that I was so happy to be a part of it. I think I got too much sun though so today I’m staying in the shade. I woke up a while ago and now I’m gonna make some breakfast and eat on the patio.  

0 kommentarer

  • Sandra

    Men åh jag blir helt berörd. Speciellt när jag sitter här i allt julöverflöd så är det extra påtagligt att alla inte har samma förutsättningar. Jag beundrar verkligen dig och allt du gör.

  • christinestories

    Ja ibland blir jag också lite berörd av allt omkring mig. Det är extra påtagligt här vilka som är rika och vilka som är fattiga. I Sverige finns ingen riktig fattigdom. Inte som här. Och tro mig, det jag gör är INGENTING mot vad så många andra gör. Här finns riktiga hjältar! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.