Almost there

En halv arbetsdag. Det är vad jag har kvar innan det är dags för semester i fyra veckor. Mentalt är jag nog redan ledig. Jag längtar efter att stänga av väckarklockan och koppla bort alla måsten. Bara göra vad jag känner för hela dagarna. M har redan varit ledig sedan mitten på förra veckan så han lever life medan jag sitter på kontoret och försöker skapa något meningsfullt, men allt jag längtar efter är att sätta mailen på out of office. Hehe.

Förra veckan, när medelhavsvärmen kom till stan hann jag bland annat hänga på Kallis en av mina lediga dagar. Tog med mig eget kaffe i relativt ny termos från Nespresso (eftersom att M snodde min gamla när han började pendla till Älmhult) och haffade en kanelbulle från kaféet, som var förvånansvärt god. Synd bara att väldigt många andra badsugna hade samma idé som jag för det var smockfullt på Kallis redan klockan 10.30. Hittade i alla fall en plats till slut. Jag badade tre gånger, bastade och läste min bok. Just nu läser jag Profeten och Idioten av Jonas Jonasson. Den är lite ojämn och seg på sina ställen men ändå ganska underhållande. Jag har skrattat högt några gånger under läsningen.

Annat jag hittat på? Helkväll med Clara som började med ett bad på Ribban, följt av Aperol Spritz i solnedgången på hennes balkong, paj till middag och sedan såg vi Snuten i Hollywood 3 som nog var en av de sämsta filmerna jag sett. Se inte den. Jag är dock sugen på att se den nya bara för att jag är så svag för actionkomedier. Måste bara kolla på första filmen först för den är ju ändå en kultklassiker och förhoppningsvis bättre än trean i serien.

Jag inser nu att jag varit dålig på att ta bilder de senaste två veckorna. Det är inte så mycket av den varan på mobilen, vilket egentligen är bra för nu börjar det bli så många att även om jag raderar femtio foton så märks knappt någon skillnad.

Bilden till vänster är från i lördags när M körde hem oss från Hofterup efter en födelsedagsmiddag hos min bror. Solnedgången var så vacker. Bilden till höger är från tidigare i kväll när jag tog en promenad och handlade till middagen. Jag älskar alla dessa Stockrosor som blommar nu. De finns lite överallt på hela Möllan, som ju är förkortning för Möllevången. Malmös bästa stadsdel (bevis här!).

Annat jag hittat på:

  • Gjort egen granola, vilket jag brukar göra och då enligt detta recept: Hemgjord Granola
  • Desperat försökt få mina vita jeans vita igen. Det är nästa omöjligt. Har testat med klorin, ättika och bikarbonat (inte tillsammans!) men de blir liksom inte helt vita. Tips?
  • Tittat klart på Gift vid första ögonkastet och det måste ju ha varit den tråkigaste och mest melankoliska säsongen. Kul i alla fall att Rosanna och Christoffer fortfarande är ihop! Tyckte att de verkade ha en väldigt härlig relation och jargong.
  • Lyssnat väldigt mycket på Taylor Swifts nya album. Den har liksom gått på repeat sedan ett par veckor efter att det släpptes. Kan vara att jag behöver en paus. Kan även vara så att låtarna kommer spelas under bilresan upp till Stockholm som jag och M ska köra på fredag. Om han är en Swiftie? Snart så.
  • Sovit mycket och lyssnat på vad min kropp behövt. Jag är inte alltid så bra på det men försöker bli bättre. Äter mindre raffinerat socker för att hålla hormonerna i schack.
  • Fortsatt mitt Desperate Housewives-maraton och konstaterat att det verkligen var en helt galen serie. Det var så mycket som hände under alla säsonger den gick. Roligt att titta på är det i alla fall.
  • Druckit vin med Sandra på balkongen och pratat om livet. Vi pratade om hur viktigt det är att vårda alla relationer, allra minst den vi har till oss själva. Om inte jag mår bra kan jag inte må bra i varken kärleksrelationer eller vänskapsrelationer. Eller familjerelationer för den delen. Fast ibland kan man må bra utan vissa familjerelationer såklart. Det pratade vi också om.

Nej hörni. Nu måste jag avsluta här och lägga mig. Ska bara kämpa lite till, sen får jag stänga av det där 07.00-alarmet i en månads tid.

2 reaktioner på ”Almost there”

  1. Älskar att dina inlägg har mycket (och bra!) text i proportion till bild och att få hänga i Malmö-miljöerna genom dig! Heja, snart semester <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen