C'est la vie,  Tankar & Funderingar

Verkliga, digitala och artificiella känslor

Här kommer ett inlägg med väldigt mycket text.

Jag har haft en tuff dag. Prestationsångest, skrivkramp, framtidsångest, självtvivel, imposter syndrome… Väldigt många självdestruktiva känslor och tankar på en och samma dag. Det här att jobba med kreativitet kan vara så knepigt. Jag har skrivit texter sedan jag var barn, vare sig det var korta noveller, dagboksinlägg eller texter till bloggen. När det däremot kommer till att skriva på beställning eller liksom tvinga fram textinnehåll, då kan det gå väldigt trögt. Sen att jag nästan aldrig kan nå till nivån ”good enough” gör ju inte saken bättre. Det är verkligen sant att man är sin värsta kritiker.

Just nu känner jag som att jag inte riktigt har kontroll på saker och ting. Det är så mycket som är halvdant, oklart och ostrukturerat vilket skapar en underliggande stress. Jag vet inte i vilken ände jag ska börja eller vad som är hönan och vad som är ägget. Jag märker det i kroppen också, att magen krånglar och minnet sviktar.

Molnen skingrades till slut

Den negativa känslan lättade när jag kom hem till M och grät en liten skvätt i hans famn. Sen föreslog han att vi skulle sitta ner tillsammans i morgon förmiddag så att han kan hjälpa mig få en bättre överblick på allting. Det är skönt med en partner som är pragmatisk, samt praktiskt och logiskt lagd när jag själv är ett enda stort kreativt yrväder som inte vet var min mobil är 9/10 gånger. Dessutom är han så sjukt intelligent och kunnig. Och snygg såklart! Fick även prata av mig till två vänner och sen skrev jag ner en lång lista med allt jag måste få styr på, så nu känns det inte lika överväldigande och svårt längre.

Jag tror att jag också behöver mer återhämtning nu än vanligtvis, så jag ska fokusera på det. Har inte tränat på flera veckor så det ska jag försöka få till i alla fall en gång den här veckan.

Lite av det som hänt de senaste dagarna…

Igår var jag på ett väldigt trevligt event efter jobbet. En vän till sambon bjöd in oss till ett föredrag där de pratade om AI och vad det finns för framtidsprognoser inom det ämnet. Det är så mycket som händer hela tiden inom Artificell Intelligens. Det går så snabbt nu att vi redan kan skapa filmer och låtar med hjälp av AI. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Framfarten och möjligheterna är både skrämmande men också väldigt fascinerande. Kommer vi veta vad som är fake och vad som är på riktigt? Kommer vi ha självstyrande taxibilar om två år? Kommer AI-robotar kunna känna känslor i framtiden? Vad tror du?

Det bjöds på bubbel och pizza, samt en massa minglande med intressanta och smarta människor. Väldigt kul! Erik och Marcel (som också jobbar med AI) var även de med. De övertalade mig att cykla hem sen från Hyllie vilket jag ångrade efter sådär 100 meter när det blåste starka, kalla motvindar. Jag var minst sagt tacksam över att låsa upp lägenheten och få ta en varm dusch. Det där sista är inte att ta för givet.

Det här är utsikten från takbaren på Arena Hotel i Hyllie där eventet hölls. Baren på 17:e våningen var väldigt trevligt måste jag säga. Perfekt för en AW, eller dejt för den som är singel. Hehe.

Ännu mer mingel

Även i morse var jag på ett frukostseminarie, vilket jag verkligen ångrade i morse när jag vaknade kl 06.30 och inte var utvilad (och efter ett par glas bubbel igår kväll), men jag tog mig i kragen. Om jag var en social butterfly igår kväll så kände jag mig mest av allt som en obekväm tonåring på släktkalas när jag väl kom till eventet. Trots att jag inte var i mitt mest sociala esse, blev det ganska bra ändå. Jag träffade på några trevliga personer och lyssnade till ett givande föredrag om storytelling, och vad det gör för en riktigt bra kampanj.

Talaren var en erfaren marknadsförare och spelade bland annat upp dessa reklamfilmer som exempel på riktigt lyckade reklamkampanjer. Den första gjorde mig nästan tårögd.


Den här kampanjen med gorillan togs fram efter en serie skandaler länkade till det engelska varumärket Cadbury, bland annat var de tvungna att återkalla produkter för ca 20 miljoner pund larm om salmonella pga ett läckande rör. Här kan du läsa mer om det. Visst väcker den känslor?

Här är ännu en klassiker, haha!

En riktigt bra reklamkampanj är den som väcker känslor, vare sig de är positiva eller negativa. Det finns så många kampanjer jag önskar att jag hade varit en del av att ta fram.

Bullkalas på jobbet

När jag kom till kontoret stod det ett fat med bullar på bardisken som viskade ”äääät miiiig”. Okej då, sa jag. Har ändå fått en del gjort idag. Som att fixa med traktamente och alla utlägg. Tyvärr missade jag precis lönekörningen för några tidigare utlägg, men junis månadslön kommer i alla fall bli sweet. Allt eftersom sjönk både modet och självförtroendet, vilket nog inte hade hänt om det inte vore för flera små faktorer som byggdes upp till en enda ångestklump. Det vände ju som sagt och när jag tänker efter så var det trots allt en ganska bra dag. För att inte tala om 22 grader och strålande solsken. Det är inte att förkasta!

Sådär ja. Jag lyckades trots allt klämma ur mig ett blogginlägg. Tydligen har M ”kollat bloggen varje dag” för att se om jag publicerat någonting. Mitt största fan <3

Nu ska jag se på en mysig romantisk komedi för det är precis vad jag känner för.

Håller tummarna för att du som läser haft en mer balanserad dag med massor av positiva tankar om dig själv. Om inte, så kom ihåg att det är en ny dag i morgon och snart helg. Du är unik och bra som du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.