C'est la vie

IKEA-kontor, parkeringstrubbel och nya maträtter

Som jag nämnt innan så jobbar jag för tillfället 50 %, vilket beror på ett par anledningar. Idag var en arbetsbefriad dag så jag plockade upp Erik med bilen, sen körde vi ut till Hubhult för att äta lunch med Marcel. Även Karolina var på plats, som är min konsultkollega (som jobbar för ett av de andra konsultbolagen inom samma koncern som det jag jobbar för och just nu är på uppdrag på IKEA). Hubhult är Ingka Groups HQ, vilket alltså är ett av IKEA-bolagen’s franchisebolag.

Här kommer lite fun fact för de som inte vet. IKEA är egentligen inte svenskt längre utan ägs av ett stiftelse i Nederländerna och där sitter även huvudbolagets ledning, Inter IKEA Systems B.V. Produktutveckling, design och kommunikationen utgår från Älmhult. Där finns bland annat företagen IKEA of Sweden AB och IKEA Marketing & Communication som jobbar med IKEA Food (de satt tidigare i Malmö vid Anna Linds Plats), möbeldesign, engineering, kommunikationsinnehåll och viss tillverkning. Jag vet ju endast detta för att min sambo jobbar för huvudbolaget, hehe. Ingka Group är ett fristående bolag och äger alla IKEA-varuhus i Sverige och de flesta i världen, sen är det de som har hand om hemsidan och appen. Det hela är väldigt komplicerat kan jag lova.

Sådär, nu fick ni en crash course i IKEAs bolagsstruktur. Kanske har jag lite fel i min beskrivning men det finns ju faktiskt Google om man vill faktakolla.

Efter lunchen körde vi till Emporia eftersom att jag ville kolla på en sak på Clas Ohlson och prova jeans på H&M, men jag blev så trött efter en väldigt jobbig parkeringsupplevelse så vi gav upp efter en stund. Jag hatar att parkera i p-hus, särskilt på det jäkla shoppingcentret där man knappt förstår vad som är infart eller utfart. Höll på att krocka in i en annan bils sidospegel där ett äldre par satt och säkert frågade sig vad fan jag höll på med. Jag blev så stressad och Erik bara skrattade åt mig när jag ”aargh”:ade och frustade. Berömde mig för att jag fixade det hela så bra medan jag själv tänkte att jag verkligen behöver öva på parkering. Det hela tog musten ur mig och hädanefter tänker jag alltid parkera ute, även om det ösregnar. Däremot kom något positivt ur det hela för Erik föreslog att vi skulle gå förbi Myrorna, där hittade jag en väldigt fin väska för 79 kronor.

Sen kom jag hem och la mig på soffan för att lugna nerverna. Senaste åren har jag tappat lusten för att laga mat, och får liksom ingen inspiration. Vi har dessutom blivit ganska lata och beställer mycket från Foodora eller går ut och äter, men det blir ju så himla dyrt i slutändan. Via en familjemedlem fick vi en kupong for en gratisbeställning från Hello Fresh och bestämde oss för att testa det. Paketet kom igår och idag lagade jag en av tre rätter. Det var sådär gott. Får se hur de andra två är men blev inte så himla imponerad. Kanske var det bara just den rätten som inte föll i smaken. Någon av er som testat Hello Fresh? Egentligen föredrar jag att improvisera och inte gå efter något recept när jag lagar mat så det kanske inte är ett koncept för mig.

Nu ska jag kolla vidare på Desperate Housewives. Jag tittade på det när det gick på TV för hundra år sedan och fick lust att se om serien. Tänk när seriers säsonger hade 22-24 avsnitt? Varje vecka väntade man på att klockan skulle bli 21.00, och så fick man alltid en ”previously on…”. Det var tider det. Jag är glad att jag föddes på 80-talet och fick uppleva analog TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.