C'est la vie

En dagbok från senaste tiden

Här kommer lite blandat från livet senaste tiden. Jag vill försöka skriva vardagsinlägg oftare så att jag faktiskt kommer ihåg vad som hänt i livet. Annars står jag där på måndagen och vet inte vad jag hade för mig på fredagen. På riktigt kan det vara så ganska ofta. Samtidigt kan någon väcka mig och be mig sjunga vilken Spice Girls-låt som helst från andra delen av 90-talet utantill, och jag kommer utan tvekan leverera. Varför är det så?

Solen har börjat skina in i den delen av lägenheten som är väldigt mörk hela hösten och vintern. Halva delen av året orkar inte solen upp över huset men nu badar köket och gästrummet i sol på eftermiddagarna. Det gör mig glad, även om vi åkt på en tredje vinterperiod här i Malmö. Från 7 grader till 18 grader, och sen tillbaka på 5 grader. Vågar vi hoppas på att det är sista omgången nu? Ge oss vår och doft av syrénbuskar!

Vi har även köpt bil. Ni som hängt med ett tag, och inte har lika dåligt minne som jag, vet ju att jag tog körkort för ett år sedan, men jag har knappt kört något sedan i höstas. Vi hade en leasingbil som vi lämnade tillbaka när avtalet gick ut i oktober (vi tog över bilen från M’s syster och det var ett ganska dyrt avtal som inte var värt att förlänga), sen fick vi låna min pappas och hans frus gamla bil eftersom att de köpte en elbil men den var med manuell växellåda och jag tog bara automatkörkort. Sen bestämde vi oss för att ta en del av vår buffert och köpa en någorlunda modern men begagnad bil, med billån som uppbackning. Det är en Ford Fiesta Active från 2019, för den bilintresserade.

Jag är supernöjd för jag älskar att köra bil. Förstår inte hur jag kunde vänta 38 år med att ta körkort?! Till den som ännu inte tagit sitt körkort så kan jag bara säga… GÖR DET. Det är bästa frihets- och självständighetskänslan!

Jag har hittat ett kafé i stan som säljer Pain au Chocolats som smakar precis som i Paris. Gå till Söderberg & Sara när du befinner dig i närheten av St Knuts i Malmö och köp dig en sådan vet jag. Det gjorde jag en tisdag morgon när jag kände att jag behövde lite vardagslyx. Tyvärr kostar de inte som på franska boulangeries, men man kan inte få allt.

Jag har tränat i ett försök till att komma in i de rutinerna igen, vilket gått hyfsat bra hittills. Förra veckan blev det två pass och jag tänkte få in ett i morgon. Som motivationsstrategi har jag köpt ett nytt skönt träningslinne för en rimlig peng. Hittade det på XXL. Här finns det för den som också behöver nytt träningslinne. Tydligen är det billigare i en turkos färg, vilket jag blev förvirrad av när jag kom till kassan så jag fick det för 199:-. Det är få saker som gör mig mer tillfredsställd än ett riktigt bra fynd.

Tips #2 blir den här proteinbaren med smak av kokos som inte har den där äckliga eftersmaken av proteintillsats. Finns på Nordic Wellness, för den som brukar träna där.

Min kompis Anneli hörde av sig och föreslog middag. Sist vi sågs var det sensommar, eller kanske till och med högsommar. Därför var det väldigt trevligt att ses när det nu väl blev tillfälle för en träff. Vi åt en överdimensionerad macka på Scandwich och snackade skit i några timmar. Maten var god och sällskapet likaså. Servicen kunde varit bättre. Rörigt, opersonligt och avslaget var vårt intryck.

Desto bättre service är det på den här vackra platsen. Malmös äldsta konditori som fortfarande är i bruk – Hollandia. Där åt vi scones till frukost på långfredagen. De var så goda att jag var tvungen att köpa en till. Det är så fint med de röda sammetsdynorna, sekelskiftesdetaljerna och kristallkronorna.

Scones igen, men från en annan dag och en annan plats. Vi har varit på spa och hotellövernattning. Äntligen, får man väl säga. Vi skulle ha gjort detta i mellandagarna men jag var ju sjuk från och till i 2,5 månader (utan att överdriva), så det fick ställas in. Som tur var fick vi pengarna tillbaka och kunde boka om. Det var ett helt underbart dygn på alla sätt och vis. Jag ska berätta mer sen för nu ska den här bloggens tipskategorier dammas av.

Jag har jobbat lite på kafé, vilket är en skön miljöombytare från hemmakontoret och kundens kontor ute i Fosie. Ibland får jag mer gjort på det viset men det kan inte vara ett alltför lyhört kafé med hetsig musik. Jag måste även nämna dessa fina handledsvärmare som jag fick av min chef i födelsedagspresent. Min konsultkollega Jeanette har stickat dem. De är perfekt att ha på sig när man sitter och jobbar på ett kallt marmorbord.

Renoveringarna har fortsatt här hemma och jag är så himla stolt över min kära sambo som gjort ett så himla bra jobb. Är såklart stolt över mig själv också för vi har gjort det tillsammans, men han är anledningen till att det ens blev gjort. Jag ska visa snart.

Vi har också varit på ”brouvie” aka brunch + movie hos vår vän Malcolm. Han gör en riktigt god Eggs Benedict. I skålen syns min smått misslyckade, men ändå uppskattade, smoothie bowl. Vi såg någon gammal klassiker från 70-talet som halvvägs in blev lite svårsmält, men det var en mysig eftermiddag med fina vänner.

Det var lite smått och gott från livet senaste tiden. Annat jag hittat på: kollat på Fallout-serien (sjuk och morbid men väldigt spännande – någon läsare som sett den?), varit på afterwork, kämpat med att hitta inspiration till matlagning, åkt femtioelva gånger till IKEA och haft vänner på besök med en liten bebis. Jag har varit hemma en del, skrotat runt och fixat i lägenheten. Bytt plats på lampor, röjt i skåp och organiserat i garderober, tänkt minst sju gånger att jag måste städa i skafferilådan men har ännu inte fått ändan ur vagnen. Sådant man gör när det finns intresse för vissa saker och mindre intresse för andra.

I morgon jobbar jag halvdag och sedan får vi se vad resten av veckan bjuder på. Det finns en ambition om träning, skrivande, bilkörning, bakning och städning av den förbannade skafferilådan, men sen vet jag ju att ambitionen inte alltid går hand i hand med självdisciplinen.

Hur ser din vecka ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.