Christmas 2021 so far

Den lugna och vilsamma (med andra ord: händelselösa) julhelgen fortskrider här i lägenheten. Vi bestämde oss för att bara vara vi två i år eftersom att vi förra julen hade bådas mammor på besök och i år är alla väldigt utspridda på olika platser. Mamma åkte upp till Stockholm för att fira med min syster (som jag tyvärr just nu inte har någon kontakt med) och pappa är i Spanien.

M blev sjuk just när jag var på bättringsvägen så mestadels av tiden har tillbringats inomhus. De senaste två dygnen har vi sett en handfull filmer och så fortsätter jag min Sex and the City-maraton. Vi improviserar maträtter från det som finns i kylen och har utvecklat väldigt tveksamma sov- och matrutiner. Idag gick jag från sängen till soffan och här har jag suttit större delen av dagen. Enda gången jag andades frisk luft idag var när jag öppnade balkongen för att arg gorma åt skitungarna som smäller smällare mitt på trottoaren vid Folkets Park att jag just ringt polisen. Det hade jag såklart inte men det fick dem att kuta iväg i ilfart, hehe. Igår tog jag i alla fall en lång promenad i solen vilket var välbehövligt med tanke på att jag just nu känner av lite PMS-symptom.

M kom hem med en tre meter hög gran dagen före julafton som jag klädde samma kväll. Jag tycker att den blev ganska tjusig! En julkula föll i golvet och gick sönder men de övriga har klarat sig. De vita med röda prickar är av porslin och de hittade jag på Søstrene Grene. Tyckte att de var fina. De blå och rosa kulorna köptes förra året innan vi bodde ihop bara för att ha någonting men jag vill nog hitta mer klassiska i rött, guld och målad glas.

Mattias och jag tycker olika när det kommer till att ge julklappar, men vi kompromissade i att gå tillsammans och köpa varandras presenter. Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det finns en tjusning i att ge och få överraskningar. Inte för att det måste vara synonymt med speciella högtider eller datum men för mig är det en del av julen. Om jag hade fått välja mellan julklappar och allt det andra som gör julen speciell så hade valet varit enkelt – materiella ting är värdelöst om allt annat är skit. Hursomhelst så gav vi varandra några paket var och så hade mamma varit förbi med några presenter. Av mig fick M ett par byxor, en ny duschkräm och ett glasskydd till mobilen. Jag fick en bodyscrub, ett hänge till granen, en bok och en ansiktskräm från Kiehl’s.

Utöver det kom vi hem med ett Alfapet som vi tänkt köpa ett tag. Det var dock M som betalade spelet så jag antar att det var till mig.

Nu blev klockan mycket (jag lever kvar i gamla sovrutiner men behöver ju faktiskt inte lägga mig så tidigt nu när jag inte måste gå upp i ottan längre) och jag vill gå och pussa lite på min karl som spelar datorspel i gästrummet, innan jag fortsätter med att se på SATC. Kanske tar jag även någon liten kvällsfika. Japp, julledigheten skrider sakta framåt i lugn takt. Jag börjar gilla läget.

4 reaktioner på ”Christmas 2021 so far”

  1. Hoppas att ni kryat på er. Jag älskar porslinskulorna! När jag flyttar till ett större hem och börjar ha julgran ska jag köpa sådana vackra kulor, eller pumlor som det heter i vår familj, som man längtar efter att ta fram så mycket att man vill tjuvstarta.

    Jag är team-julklappar, men i år vann min man som är emot. Men Jag fick några jättefina paket av mina föräldrar och min storasyster, så det gjorde mig väldigt glad 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen