C'est la vie

4 countries in 24 hours

 

På exakt 24 timmar har jag rest ITALIEN -> FRANKRIKE -> DANMARK -> SVERIGE -> DANMARK -> SVERIGE. Hur knäppt är det?! Jag måste säga att det är lite av ett nerköp. Imorse var det så kallt att jag var tvungen att ta jeans och kappa.

 

Från 30 grader till 15 grader

Från pizza till köttbullar 

Från italienska till danska (no offense till danskar, men det italienska språket är en klass för sig)

Från 5-stjärnigt hotell till stökig lägenhet 

Från tunna kjolar till värmande jeans 

Från ljum medelhavsbris till kalla vindar 

Från semester till väckarklocka 

Från paradis till verklighet

 

Det är alltid lite tufft att komma hem från semestern. Jag fryser, känner mig omotiverad till att ta tag i det verkliga livets måsten och saknar redan den sydeuropeiska mentaliteten. I går när jag kom fram kände jag mig nästan irriterad över att höra svenska och danska efter att ha pratat engelska och franska de senaste fem dagarna. Varje gång jag kommer hem från resor utanför Sverige inser jag dessutom hur oartiga vissa svenskar är. Många verkar vara helt oförmögna att be snällt, tacka eller ursäkta sig. Det är sådan stor skillnad på de nordliga och de sydliga länderna i Europa. Visst generaliserar jag nu och det finns många i vårt land som inte alls är så, men det är mer tydligt här i Sverige.

 

Nu är jag på väg hem från jobbet och jag tror faktiskt att det får bli sushi eller liknande på vägen. Jag har ingen energi till att laga mat. Jag känner mig nästan illamående av trötthet. 

 

0

0 kommentarer

 • teruko

  Jag blir nyfiken på vilket språk du talar på jobbet i Danmark – svenska eller din version av danska (om du nu inte behärskar det språket flytande…) ? Påverkas din svenska av danskan?

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Känner igen det där – jag börjar få en känsla av att "dua" är fult när jag väl är hemma och hälsar på i Sverige. Jag börjar NIA folk istället, vilket blir helknäppt – men att säga du till en främling känns bara… FEL. Men riktigt komiskt, i min mening.

 • Simone i Berlin

  Oh Sweden, love it and hate it! Min relation till Sverige har blivit så mycket mer komplicerat efter att jag började bo utomlands. Älskar det på vissa sätt men på andra förstår jag det inte alls :/

 • Christine&OtherSweetStories

  Jag vet PRECIS vad du menar. Just nu förstår jag det inte alls. Vill bara härifrån. Men det går väl över till nästa sommardag. Om vi nu får en femte sådan i år 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha, känner igen det! Så kände jag också när jag bodde i Paris. Nu faller det sig naturligt att dua och jag tycker det här med att nia är himla gammaldags. Särskilt när man ska nia en äldre, men den äldre duar dig. Fast jag kan komma på mig själv att säga "vill ni sitta ner?" eller "ska jag hjälpa er?" till gamla människor.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja så känns det! Italien är ju så färgstarkt på något vis dessutom. Underbart land och härlig kultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.