Travels

A flying macaron

 

 

Resan hem gick ganska smidigt trots att flyget från Genova var 20 min försenat. Jag hade sällskap av några vänner till brudparet till Paris vilket var tacksamt eftersom resan då gick betydligt fortare. När vi flög över alperna var jag tvungen att knäppa några bilder. Otrolig upplevelse. Efter en kort mellanlandning på Charles de Gaulle så gick jag på ett halvfullt flyg till Köpenhamn. Att resa med Air France fick bli mitt bidrag till att fira Frankrikes stora dag. Den 14 juli är ju som sagt deras nationaldag. Jag bad om att få byta plats och hade således en hel rad för mig själv. Inte alls fel. Under inflygningen till Kastrup blev vi vittne till en fantastiskt vacker himlakuliss. Det är sådant som får mig att älska att resa. 

 

Jag köpte förresten två stycken macarons med ”Caramel au fleur du sel” (tror att den heter så?) från Ladurée på flygplatsen i Paris, den enda smaken jag gillar från dem. Precis när vi ska lyfta så tappar jag den ena så att den flyger iväg bak i planet. Så himla typiskt mig att lyckas med det. Eftersom vi är mitt i take off kan jag inte lämna sätet, så jag får vänta. Direkt när skylten med säkerhetsbältet släckts, så slänger jag mig upp. Frågar en dam om hon sett en kaka flyga förbi. ”Oui, mais ça fait un moment qu’il est passé” (= ja, men det var ett tag sedan sen åkte förbi), säger hon då. Ja men jag kunde ju för tusan inte resa mig! Jag hittar den lätt mörbultad längst ner i planet där flygvärdinnorna håller på att förbereda kaffevagnen. Jag böjer mig ner och bara ”excusez moi, je vais juste prendre mon macaron” (= ursäkta mig, jag ska bara ta min macaron), medveten om hur komisk hela situationen är. Den ena förstår precis, frågar mig om den fortfarande är ätbar och konstaterar att ”pour 3 euro la pièce, vous pouvez le manger!” (= med ett styckpris på 3 euro kan ni äta den!).

 

 

Je suis d’accord. Slutet gott. Bokstavligt talat.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.