C'est la vie

Energistrålar

Det blev inget inlägg igår, som ni märker, men ibland behöver man prioritera annat. Igår kväll var jag på bio med Clara. Det var min födelsedagspresent från henne, fint! Vi såg till slut Boy from Heaven som hade fått väldigt positiva recensioner. Den var absolut en sevärd film med bra skådespelare och en intressant historia, men tyvärr lite för seg och otydligt berättad handling för att fånga mitt intresse helt och hållet. Karaktärerna kändes tunna och händelseförloppet ganska hattigt och förutsägbart. De scener som var menade att skapa spänning fick mig inte direkt att sitta på nålar. Kanske var det även fel film att se en fredag kväll när jag var trött och påverkad av vädret. Jag hade nog behövt se en lite mer lättsam rulle med en mer händelserik handling. Just nu är det samma med böcker. Jag fastnar inte om det är för långsam startsträcka.

Oavsett vad så var det kul att gå på bio för det har jag inte gjort på länge. Efter biobesöket promenerade vi hem till mig. Clara ville se fotbollsmatchen mellan England och USA så medan hon satt fastklistrad framför TV:n fixade jag lite middag åt oss, sedan låg vi på soffan och varvade matchsnack med livssnack. Det är skönt med nära vänner som man kan vara med totalt kravlöst, oavsett energinivå. Efter att Clara gått hem läste jag ett kapitel ur min bok och somnade sedan innan klockan elva.

Det var väldigt skönt att få sova nio timmar oavbrutet. Solen kikade fram en stund i morse vilket var välkommet, men tröttheten jag känner just nu är svår att övervinna. Trots vitamintillskott, varierad kost och gårdagens träningspass. Jag märker av orkeslösheten på allt jag gör, inklusive det här blogginlägget. Kreativiteten är lägre och orden flödar inte som de brukar, men jag får bara sänka kraven på mig själv och ta det för vad det är. Det är väl bara att acceptera att den här tiden gör en tröttare. Dra ner tempot och prioritera sådant som ger energi snarare än tar den. Idag ska jag passa på att fixa och dona hemma. Vattna växterna, städa så att det blir extra mysigt och leta fram julpyntet i förrådet. Först behöver jag komma ut och fylla lungorna med frisk luft. Det gör säkert en positiv skillnad. Kanske lyckas även solen tränga genom molnen ännu en gång.

Hoppas att du som läser detta får en riktigt härlig, vilsam, rolig, mysig och/eller skön lördag! Glöm inte att alla ”måsten” kan vänta och njut av ledigheten om du inte jobbar idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.