Italy,  Travels

When in Rome?

Kompensation för gårdagens uteblivna bloggande – bonusinlägg!

Jag har inte läst Flora Wiströms blogg tidigare, men fastnade för den när jag såg att hon just nu befinner sig i Rom, tydligen åkte hon dit ensam för att bo i Italiens huvudstad ett tag. Snokade såklart bakåt i bloggen och fick reda på att hon ska vara i Rom i en och en halv månad. Enligt mina efterforskningar är hon i slutet av vistelsen, men ändå. I över en månad har hon hängt där och levt life. Tror ni att jag är avundsjuk? Svar ja.

Jag vill också åka till Rom i en och en halv månad alldeles ensam! Okej kanske inte så länge, men några veckor i alla fall, sen kan M komma dit också. Jag vill hyra en lägenhet där jag lagar pastarätter i ett litet kök, traska runt i trånga gränder och bli stammis på någon mysig kvarterskrog. Ni som följt bloggen länge minns kanske att jag var där första gången 2009 som au pair? Jag åkte ju med en familj från Paris till en semesterby i Italien, sen fick jag EN dag ledig i veckan och då tog jag tåget till Rom tidigt på morgonen och kom tillbaka på kvällen. Tre tisdagar hade jag där då, helt på egen hand. Bästa dagarna under den tiden jag var au pair för det var en jäkla mardröm att jobba för dem – finns att läsa om HÄR och HÄR. Sedan var jag i Rom i några dagar 2016 tillsammans med en kompis och jag har velat åka tillbaka sedan dess. Jag älskar den staden.

M tyckte att jag absolut kunde åka på långvarig ensamresa till Italien. Typiskt honom att uppmuntra till sådant. Om han hade sagt att han ville resa bort och stanna i några månader hade jag bara ”va, utan mig?!”. Hehe. Jag är ganska självständig i grunden men tenderar att bli lite co-dependent så fort jag är i en relation och vill helst inte att min sambo är bortrest mer än någon vecka som mest. Det är skönt med egentid i några nätter men efter sådär tre dygn börjar lägenheten kännas tom. Sen vi träffades för två år sedan har vi varit ifrån varandra max 3-4 dagar i ett svep.

När jag ser Floras bilder och läser texter med underbara betraktelserna från staden måste jag verkligen stå emot frestelsen att boka en enkel biljett till Romaaa. Det väcker bekanta förnimmelser och minnen från mina tidigare år som utlandssvensk.

Jag älskade verkligen den där sjalen, men det försvann någonstans. Det är alltid sjalar jag tappar eller glömmer. Minns också att jag tyckte att de där jeansen från Filippa K hade så hög midja. Ha! Klipp till fem år senare.

Ska vi göra ett visuellt återbesök till Italiens huvudstad? Ja det tycker jag!

Varför har inte husen i Malmö såhär fina gatuskyltar?
Vatikanstaten straight ahead.
Hej hej Christine 32 år!
En extra stor gelato någon? Kan tipsa om glassen på Gelateria del Teatro. Riktigt smarrig vill jag minnas!
Åh bara lite antika monument, no biggie.
*googlar biljettpriser*
Allt i Rom är vackert och tacksamt att vila ögonen på.
Villa Borghese.
På någon gullig pastarestaurang.
Piazza Navona.
Den klassiska svala ”resting bitch face”-bloggposeringen.
Längtar efter att traska runt utomhus iklädd t-shirt och utan dubbla ullstrumpor.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.