Things I like,  Weekend

The real housewife of Malmö

Jag har varit riktigt huslig i helgen ska ni veta. Donat, städat, pyntat och bakat. Nu finns en ny omgång av både bröd i frysen och granola i skafferiet. Min mage mår så bra av det där brödet. Kanske inte första två dagarna om jag varit lat med att baka nytt, men när tarmarna vant sig vid alla fibrer så jublar den av välbehag.

Recept till hälsobröd hittar du här och receptet till granolan har jag hämtat härifrån.

Dessutom har jag implementerat julmys i lägenheten. Första adventsljuset är tänt och julstjärnorna är upphängda efter lite fix och trix. Tur att jag tittade så mycket på MacGyver under nittiotalet. Stearinet går varmt här hemma nu och jag tänker att jag behöver komma ihåg att alltid släcka alla ljusen alltid. Det skulle verkligen förstöra julstämningen att bränna ner hemmet.

Jag älskar ljusslingor och skulle typ vilja ha dem över hela lägenheten men jag har en känsla av att M skulle protestera då. Han har redan kompromissat mycket sedan vi flyttade ihop. Stackarn.
Den här i bokhyllan är från IKEA. Jag behöver för övrigt organisera om i vår bokhylla. Det får bli ett mellandagsprojekt.

Den där sambon är för övrigt äntligen hemma igen från Kalmar och hade med sig en present – chokladpraliner från Ölands Choklad. Sån’t gillar vi! Han vet precis vad för gåvor jag uppskattar mest. ”Ge mig choklad och jag är din för evigt”, sa jag… inte. Men han vet att det är så. Jag är egentligen inte så high maintenance. Det räcker med svindyr och exklusiv choklad. Dessutom förtjänar jag det efter att ha hemmafruat skiten ur den här helgen. Jag har till och med skrubbat bort kalkavlagringar från duschen. Jag avslutade det hela med att laga middag till min man medan han kvällsjobbade. Om någon vill hyra mig för en dag kostar jag 2500 kronor i timmen. Som sagt, I’m a simple gal.

Idag sjöng vi med kören på adventsmässan och även om jag var ganska osugen i förmiddags så var det riktigt mysigt och trevligt. Rösten höll inte alls idag men det gjorde inget för vi hade kul ändå. Jag får så mycket energi av musik och den gemenskapen.

Den här helgen har överlag verkligen gett mig positiv energi och glädje. Jag har fått gå hemma och skrota runt, umgås lite med vänner, sova mer än nio timmar per natt, ätit precis vad jag känt för och gjort nytta som boostat självförtroendet. En perfekt mix. Nu är jag redo för en nästa vecka (dock lite mindre redo för tandläkarbesöket i morgon bitti) och nya krafter. Jag ska bara ta igen tre dagars förlorat gos med M, sedan försöka få nio timmars sömn. Det är så skönt att sova mycket den här tiden på året.

Natti natti!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.