Beauty

Vintertorr hy

Jag känner mig nästan genomskinlig av blekhet (är det ett ord eller hittade jag just på ett?) den här tiden på året. I brist på solljus och värme blir dessutom hyn i mitt ansikte torrt. Jag vet ingen tid på året som jag konsumerar så mycket Cicaplast Baume B5 (tips till andra vintertorrisar med känslig hy!). Jag har dessutom upptäckt hur bra det är att smörja läpparna med Bepanthen, vilket egentligen används till bebisrumpor (kan säkert användas till kliande vuxenrumpor också för den som har de bekymren) men även hjälper fnasigt torra vinterläppar. Kostar nästan ingenting och kan användas till det mesta. What’s not to like? Vassegod, gratis hudvårdstips från mig såhär i vintertider!

Jag tänkte snart lägga mig men först skrubba bort torra och döda hudceller, sedan smeta på den här härliga ansiktsmasken Filorga. It had me at glow, tänkte jag och la ner den i kundkorgen. Köptes på ett franskt apotek under vår roadtrip i somras såklart och heter Oxygen-Glow. Köper inget här som är billigare på ett pharmacie. Inbillar mig att den gör storverk för min hy men det är säkert endast en placeboeffekt. Ansiktspeelingen från Clinique köpte jag på rea på Åhléns, 90 spänn i stället för 300. Jo jag tackar, sa jag och skuttade till kassan som den lättlurade konsumenten jag är. Fast det är jag ju egentligen inte eftersom att jag köpte den med mer än 70% rabatt. Tror att det var något exemplar som stått framme. Så jag blev säkert lurad till att köpa en produkt vars bäst-före-datum inte var lika bäst längre. Äh, strunt samma. Jag är inte kräsen om det är billigt.

Hursomhelst.

M åkte till Kalmar idag men jag bestämde mig för att stanna hemma eftersom att jag dels känner mig väldigt trött just nu, och dels ska sjunga på mässan med kören på söndag. I övrigt tänkte jag mest ta det lugnt i helgen. Jag ska förmodligen på bio med Clara i morgon, om vi bara kan komma överens om en film. Hon föreslog först Triangle of Sadness, vilken verkade lovande och bra. Sedan läste jag att den har en lång scen med kaskadspyor och jag klarar inte av sådant på film ens. Hatar när de ska ha med folk som kräks på film och i serier. Vem vill ens se det? Så den filmen gick bort, i alla fall som biofilm. Vill kunna stänga av ljudet och lämna rummet om det blir för äckligt. Någon läsare som sett Triangle of Sadness? Är den magstark för en känslig själ med spyfobi?

Nu blev klockan mycket så jag ska köra min beauty routine innan jag ser till att få min beauty sleep. Ber om ursäkt för all svengelska i detta inlägg, det bara blev så.

Bonne nuit!

4 kommentarer

  • Ajli

    Jag har också spyfobi, går omvägar runt typ välta marschaller för jag får för mig att stearinskvättet kanske trots allt är en spya och jag skulle aldrig ha ljud på eller titta på sådana scener på film. I’m with you och undrar verkligen: varför tar de ens MED det? Bidrar det verkligen NÅGOT till storyn? Fullständig idioti… kanske i The Exorcist, men tittar bort från den scenen också…

  • Linda

    Haha! Det är min anledning till att jag inte heller sett filmen. Det får bli hemma sen när det går att muta och ”spola fram” just spyscenerna så man slipper utsätta sin mentala hälsa för sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.