In the kitchen

Italian take away

 

Vad köper jag helst med mig hem från resor? Mat såklart. Att äta är ett av mina största intressen, så det faller sig naturligt. Från Italien tog jag med mig Cantuccis, pesto och den typiska pastasorten – Trofie. Cantuccis går här i Sverige under namnet ”biscottis”, men sanningen är den att biscotti är det italienska ordet för kakor, eller biscuits på engelska. Jag köpte det i affären Eatly, som tydligen även finns i Rom och Milano. Till och med i USA. 

 

Olivoljan köpte jag faktiskt på flygplatsen i Paris. Märket A L’OLIVIER är ett franskt märke som bland annat säljer oljor, vinäger, honung och senap. Det är ett hett tips när ni åker till Frankrike (finns i Paris, Nice, Cannes, Lyon och Brive) för de har massor med roliga saker som är roliga både att köpa till sig själv och att ge bort i present. Just olivolja med smak av basilika är riktigt gott kan jag berätta. Det köpte jag ofta när jag bodde i Paris, men jag har inte sett det här.

 

För övrigt så hällde jag typ en halv deciliter av oljan på mig själv när jag skulle öppna korken. Very clever. Lika smidig som vanligt. Jag förstår inte hur jag alltid lyckas med sådant! Nu ska jag in i duschen och sedan däcka i sängen. En kompis ringde och frågade om jag ville möta upp henne och några andra för ett glas på stan, och för en sekund var jag lockad att haka på. Sedan insåg jag att jag typ har 20 timmars sömn att ta igen, och att jag inte alls orkar vara social ikväll, så jag tackade lite smått motvilligt nej. Det kommer nog fler gånger.

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.