Favourite Paris Spot

”A coffee and a view over La Tour Eiffel, s’il vous plaît”

 

 

Armlängds avstånd till Paris vackraste utsikt över Eiffeltornet, gott kaffe och en uteservering med bästa eftermiddagssolen. Det är vad som kan beskriva ett av mina favoritbrasserier som man hittar precis vid en av metrouppgångarna vid Trocadéro. Jag gick ofta till Le Malakoff tillsammans med C när vi precis hade börjat träffas eftersom att jag bodde i Paris 16éme arrondissement vid den tidpunkten. Detta var våren 2010. Det känns som så länge sedan, samtidigt som jag minns det som om det var för några månader sedan. 

 

Det är lite dyrt, precis som det mesta i det området, men alltid med den bästa stämningen. Missa inte att gå dit om du har vägarna förbi.

 

0

0 kommentarer

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Jag har själv aldrig tagit mig tiden till en av de brasserierna, just för att jag känt att de varit sådana turistfällor som tar mer pengar för utsikten än maten.. Men jag börjar tveka om jag inte ska testa ändå.. Tack för tipset!

  • Laila

    Oh, vad jag längtar till Paris när jag ser vissa bilder. Måste komma dit snart igen även om det bara är för en weekend. Får jag flika in en sak till anonym också? Jag är själv kurvig/större och hittar absolut inte kläder i Paris, för allting är rätt smått (letar väl inte heller direkt, men har aldrig ramlat över något som passat) men jag har alltid varit artig och välklädd och har aldrig blivit sämre behandlad någonstans och aldrig hört några kommentarer eller konstiga blickar. Tvärtom tycker jag folk är intresserade när de hör att man är från ett annat land, men pratar lite franska och gärna står och pratar en stund, eller hjälper en på vägen, ger tips osv.

  • Christine&OtherSweetStories

    Hej! Jag har skrivit ett inlägg som svar på din fråga 😊 Hoppas du får ett riktigt härligt år som au pair i Paris! Kram Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.