Copenhagen

PERKS

 

Mitt jobb kommer med vissa fördelar. Som att jag betalar 400 danska kronor i månaden för frukost fem dagar i veckan, en enorm lunchbuffé, gratis te/kaffe och eftermiddagsfrallor. Ibland händer det att vi får konsertbiljetter eller platser till fotbollsmatcher. Två gånger om året ordnar de en stor fest. Jag reser gratis med våra kryssningsbåtar, kan lämna in kemtvätt för en spottstyver och fick ett årskort på Tivoli för hela 2015. Sedan kan det ibland vara så att de bjuder på någonting extra mitt i veckan, som till exempel igår när vi fick glass på eftermiddagen. Jag fick i mig två stycken Magnum med champagne. Jag och min kollega Mette kom överens om att det hade varit ännu bättre om det var ett glas champagne, en ledig dag, ute i solen, under semestern, på Franska Rivieran, på en yacht, med ett gäng snygga manliga betjänter. Hey, det är väl inte för mycket begärt?

 

Jag fick förresten en fråga från Gunnel: 

Jag blir nyfiken på vilket språk du talar på jobbet i Danmark – svenska eller din version av danska (om du nu inte behärskar det språket flytande…) ? Påverkas din svenska av danskan?

 

Jag blandar svensk-danska, alltså pratar jag både och. Vad gäller påverkan så ja, lite grann. Jag tror att jag ibland uttrycker mig som en dansk, fast på svenska. Särskilt mot slutet av veckan när jag gått fem dagar och pratat med danskar. Jag tänker ibland vissa ord på danska och drömde till och med på danska en gång, haha. Jag pratade faktiskt med min chef om detta i onsdags om att det skulle vara en bra idé att ta en kurs i danska. Han skulle kolla upp om företaget kan hjälpa mig med det, så vi får se om det blir av till hösten.

 

I vilket fall är det en fröjd att arbeta för ett företag som verkligen tar hand om sina anställda. Mitt jobb är inte perfekt, och vissa dagar är jag inte lika motiverad, men om jag jämför med min förra aretsplats är detta som paradiset. Typ. Plus att jag typ har världens härligaste kollegor. Det går inte en dag utan att de får mig att skratta. 

 

 

0 kommentarer

  • Simone i Berlin

    Vilka drömmiga förmåner, låter ju nästan absurt bra! Jag läste en distanskurs i danska (grundkurs) för svenskar via Linnéuniversitet, det skulle kanske kunna vara något?

  • emelie - Berlin, Berlin

    Då undrar ju jag hur det funkar med franskan idag? Hur funkar det att prata franska igen när du är i Paris? Är den lite rostig eller funkar det precis som alltid? Sen undrar jag om franskan har påverkat din svenska? Jag har märkt att mitt spontana tal och olika uttryck på svenska hänger efter en hel del, nu när jag inte varit i Sverige på väldigt länge, och att det är väldigt ovant att bara prata svenska under en längre tid. Men jag antar att det är en vanesak. Ibland undrar jag vad okända människor i tex. mataffären tänker när jag använder vissa uttryck som låter som de är från stenåldern, jag säger många gånger tex. "Telefonera" istället för "Ringa" haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.