Tankar & Funderingar,  Vardagslyx

Komplimang från en främling

IMG_6349

Jag lyckades komma ihåg att ta några bilder från min eftermiddag igår. För att jag skulle slippa cykla ända ut till Västra Hamnen så övertalade jag mamma att ses inne i stan, så vi satte oss på Coffee Factory vid Stortorget. Det var antagligen första och sista gången jag gick dit. Dålig service så det skriker om det. När jag påtalade att min paj var helt frusen så kunde han varken värma den eller ge mig någonting annat, vilket han uttryckte med nonchalans. Jag blir så less på människor som jobbar inom serviceyrket som bemöter kunder med taskig attityd. Många som jobbar i butik eller på kafé hade passat bättre någonstans där de inte hade kontakt med kunder, eller människor överhuvudtaget.

Däremot glömde jag totalt bort den dryga snubben bakom kafédisken när jag fick en komplimang av killen som satt bredvid oss. Mamma och jag är nämligen sådana personer som pratar med främlingar. ”Praaatar du med mig, FRÄMLING?” brukar den gemene svensken tänka när en okänd, och troligtvis psykopatisk, människa adresserar en. Nejdå, jag tror säkert att det finns de som säger hej till en granne någon gång i månaden. Tillbaka till historien… Den här killen frågar mamma om jag är hennes dotter, följt av ”she’s really beautiful!”. Förstår inte riktigt varför han pratade om mig i tredje person, men who cares? Jag är inte så kräsen när det kommer till att få komplimanger av främlingar, så jag skrattar lite obrytt och säger med sexig röst, ”tell me about it, stud”. Nej jag skojar. Jag säger ”thank you”, såklart. Är det inte fint förresten när människor man inte känner ger en komplimanger? Häromdagen tänkte jag att tjejen i kassan på ICA hade helt fantastiskt vackert hår, men jag sa aldrig något. Tänk om hon hade en dålig hårdag och verkligen behövde höra en komplimang om sina fina lockar? Nästa gång ska jag säga något. Världen behöver fler komplimanger!

Efter att mitt ego fått sig en boost så cyklade jag och handlade, gick på styrelsemöte med brf, höll på att svimma av blodsockerfall medan jag försökte hjälpa de nyinflyttade grannarna att få igång elen, åt en massa ost för att inte svimma, lagade ett storkok Ratatouille och åt till slut middag klockan 22.17. Nu har jag i alla fall mat för hela veckan, hehe. Jag tänkte dela med mig av receptet till er, så håll utkik efter det i dagarna som kommer.

 

IMG_6348Jag hade min nya t-shirt på mig, och halsband som också är från & Other Stories. Jeansen är från GAP. Älskar deras jeans.

IMG_6360Väskan är från NAF NAF och gammal som gatan. Purjolök från ICA.

IMG_6356Jag tänkte at jag skulle ta en drömsk bild vid kanalen men blev totalt bländad så denna var den enda som inte var vriden i 70 graders vinkel.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.