Stockholm

If I were to live in Stockholm

IMG_6264 (1) IMG_6258IMG_6257 IMG_6241 IMG_6168

Om jag en dag skulle flytta till Stockholm så skulle jag helst vilja bo på Södermalm. Fast då får jag nog punga ut med några miljoner. Det är galet hur dyrt det är där. En tvåa på 50 kvm kostar minst 3,5 miljon och för det får man en 5:a här i Malmö. Jag såg till exempel en annons för en lägenhet på 65 kvm vid Hornstull som hade utgångspris på 4,7 miljoner kronor. Hur har folk ens råd?! Att det dessutom säljs förstahandskontrakt på svarta marknaden säger ganska mycket om bostadskrisen.

En annan sak som tydligen är dyrt är kebab. Här i Malmö kostar en kebabrulle på mitt favoritställe på Värnhem 40 kr. Jag gick förbi en kiosk på söder där det kostade 90 kr. Det om något visar hur dyrt det faktiskt är i Stockholm, hehe. Går man på café så får man tydligen betala 30 spänn för en jäkla bondkaka. Då köper jag hellre två paket sådana på det lokala konditoriet.

Men vackert är där trots allt. Dessa bilder tog jag när jag var uppe i helgen. Allihop på Södermalm. Någon som känner igen platserna och kanske bor i närheten?

//Some pictures I took in the area Södermalm, last time I was in Stockholm. Compared to Malmö, the Swedish capital is really expensive and especially this part of town. Although, this is where I’d like live if I ever in my life move to Stockholm. 

0 kommentarer

  • Emelie

    Håller med, det är hutlösa priser i Stockholm. Jag har tur som har haffat en förstahands bara över bron från Södermalm, så det är nära och inte alltför dyrt…

  • Amina

    Känner igen mig överallt på dina bilder och får lite hemlängtan nästan. Borta bra men hemma bäst som man säger. Tack för fina bilder!

  • christinestories

    ja men så är det i början när man precis flyttat utomlands. Tänk, en dag kanske du tycker att en annan plats är mer hemma än Stockholm? 😉 Och tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.