Tankar & Funderingar

Insikter

Hej hej alla vintertröttisar och vinterpiggisar!

Det var inte meningen att försvinna från bloggen i så många dagar nu när jag lovat att uppdatera varje dag. Vi glömmer det och kör vidare. Helgen var både bu och bä. PMS, hjärntrötthet, konflikter och någon sorts existensiell livskris satte mig ur kurs. Någon annan än jag som hamnar i bråk med sin partner när hormonerna löper amok i kroppen? Snälla säg att jag inte är ensam. Det löste sig såklart, men det var inte bra stämning här hemma i söndags.

Jag vet att jag har mycket att vara tacksam och glad för i mitt liv just nu men när allt liksom hopar sig och känns överväldigande är det svårt att se saker rationellt. Särskilt när det råder överskott av östrogen och underskott av progesteron. Jag har insett att jag är väldigt trött just nu. Vädret påverkar mig så mycket (jag minns inte ens sist jag såg solen på riktigt här i Malmö?) och flera stressande yttre faktorer suger ut den lilla energi jag har. När det inte heller finns ekonomiska medel att bara dra iväg där solen skiner och värmer kinderna, blir jag uppgiven. Kvar finns bara en förnimmelse av frustration och jag använder mina sista resurser för att orka det lilla extra. Samtidigt är flera av de stressande elementen sådant jag inte kan påverka, så jag ska försöka att fokusera på det jag faktiskt kan påverka. Som mitt välmående. Jag ska ta mig tid denna veckan och verkligen fundera på vad som ger mig energi, förbättrar mitt självförtroende och bidrar till större livslust. Jag vill också bli mer lyhörd, både inför mig själv och de i min närhet. Jag känner inte att det funnits där den senaste tiden och det har nog att göra med att min självkänsla inte är på topp just nu.

De senaste dagarna har innehållit positiva saker också. Kompishäng med julbak, konstutställning på Malmö Slott, trevlig fest med nya härliga bekantskaper, ett lyckat Lucia-rep med kören och nya självinsikter var helt klart höjdpunkterna. Plus beröm för min banankaka som jag slängde ihop spontant när jag kom på att det var min tur att ta med fika till körrepet igår. Jag är inte alltid så bra på att ta till mig andras beröm men nu blev jag glad och påminde mig själv om att jag faktiskt är bra på matlagning. Jag har även tagit ett beslut som inte var helt lätt, men nödvändigt för just det där välmåendets skull. Ibland måste man verkligen lyssna på sin magkänsla och våga följa den. Det har jag insett det senaste dygnet och ledde också till att jag tackade nej till att gå vidare i en ansökningsprocess. Jag kom fram till – with a little help from my friends – att det inte var rätt roll för mig i det här skedet i livet. Däremot var det smickrande att faktiskt ha kommit vidare till andra etappen. Det gav mig en egoboost.

En annan sak jag har insett är att jag älskar att ha den här lilla platsen där jag får skriva av mig. En plats som är bara för mig (och er läsare såklart) där jag bestämmer berättandet. Jag mår bra när jag får vara kreativ på det här viset. Så jag återkommer snart igen. Jag lovar att inte försvinna i fem dagar igen.

Tack för att du läser, det betyder mycket. Tycker om dig! <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.