Health & Fitness

Den fysiska och psykiska hälsan

Här kommer en text på ämnet jag nuddade vid i gårdagens inlägg; välmåendet. För det är faktiskt det som skapar harmoni, själslig trygghet och lugn, åtminstone för mig. Jag försöker göra sådant som min fysiska och mentala hälsa mår bra av. En sak är träning. Jag tränar inte för att gå ner i vikt (då hade ni nog blivit oroliga för mig) eller för att hålla vikten. Jag tränar för att hålla mig stark både fysiskt och psykiskt. Det fanns en tid då jag var ganska vältränad och kunde göra många armhävningar utan att ha knäna i golvet, och brydde mig väldigt mycket om hur tight rumpan var. Visst gillar jag när mina armar är välsvarvade och jag ser en aning av magmusklerna, men det är inte där självkänslan sitter.

Att ha en kropp man är nöjd med kan såklart ge självförtroende, men man måste vara lika nöjd med insidan. Så den jobbar jag också på. Jag vet att självförtroendet rör sig från insidan ut och att det jag utstrålar inifrån sedan syns på utsidan, men jag har inte riktigt lagt mitt fokus där det senaste året. Det är mitt mål för 2023, att sluta lyssna på hjärnspöken och ångestpuckar som leder mig på en väg med dålig självbild och självkänsla. Jag vill vara en bra förebild både för mig själv och de i min närhet. Jag var på rätt spår för några år sedan men så hamnade jag på villovägar. Nu tänker jag styra om och rätt.

En annan rolig sak som jag ska göra, på tal om mental och fysisk hälsa, är Dry Floating. Jag fick det i födelsedagspresent av några vänner och ska boka in en session på måndag. Någon som testat det? Tydligen ska det vara riktigt bra för både kropp och hjärna.

Väldigt spännande grej minsann! Lovar att skriva och berätta i bloggen om den upplevelsen sen.

Nu är jag ganska trött i huvudet men ville verkligen klämma ut ett litet blogginlägg. Nu ska jag stänga datorn för vi behöver ringa till Mattias morbror angående en hotellbokning. Vi ska nämligen till London i januari med hans familj för att se Phantom of the Opera. Hans mamma bokade det som en julklapp. Jisses alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.