Culture Paris/France,  Living abroad,  Paris

Friends across borders

Jag gick och la mig med ett leende på läpparna igår kväll efter en timmes telefontid på Whatsapp med min kära vän Naomi. Det är inte lätt att få till mellan hennes mom duties, jobbresor och weekendresor till Italien tillsammans med min vardag utan det blir mest några meddelanden och bilder här och där. Nu hittade vi däremot tid till att ta igen och snacka ikapp. Vi pratar franska med varandra, vilket egentligen är underligt med tanke på att ingen av oss har franska som modersmål, men det är så vi startade och nu skulle det kännas märkligt att byta till engelska.

Naomi bor i Paris och det var också där vi träffades för nästan exakt fyra år sedan. Tyvärr ses vi inte oftare än 1-2 gånger om året men när vi väl träffas så är det som att tiden stått still. Det känns helt naturligt och vi bara plockar upp där vi slutade sist. Jag hoppas att vi får en chans att ses snart så att jag också får träffa hennes lilla Léah som hunnit fylla ett år.

Det påminde mig om hur mycket jag saknar mina vänner som bor på andra platser i världen. Frankrike, Norge, England, Tyskland, USA, Sydafrika… Det finns både nackdelar och fördelar med att röra sig utanför gränserna och lära känna trevliga personer som inte bor i Sverige. I år tänker jag försöka att hälsa på några av dem.

Förresten! Har ni hört om stackars översvämmade Frankrike? För den som precis som jag inte läser nyheterna så ofta (jag blir så deppig av allt skit som händer, särskilt hopplöst känns det när Pernilla Wahlgrens kärleksrelationer får större rubriker än barn som bombas i Aleppo), så kanske översvämningarna i Seine passerat förbi obemärkt. Jag hade ingen aning förrän en kompis skrev att hon var tvungen att ta en taxi till jobbet ”på grund av att Seine var översvämmat”. Detta hände förra året också men under mina år i Paris har jag aldrig varit med om något liknande. Enligt Naomi har det inte regnat på två dagar så det verkar som att det börjar sjunka tillbaka, tack och lov. Du se en video på översvämningarna i Paris i den här artikeln från Le Monde.

Ha nu en underbar måndag mina vänner!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.