Paris,  Paris Tips,  Travels

Musée Rodin i Paris

Jag kan inte påstå att jag är någon konstkännare, eller att jag har som prioritering att besöka museum under mina resor. Däremot är jag väldigt historieintresserad och just historia hör ofta ihop med konst, och vice versa. Sist jag besökte Paris bestämde jag mig för att gå till det museum som jag tänkt besöka ända sedan jag bodde i staden för ett antal år sedan.

Nämligen Musée Rodin. Fransmannen Auguste Rodin är mest känd för sina skulpturer men han målade även tavlor. Här har vi den obligatoriska ”fota till bloggen”-bilden. Ibland blir jag lite trött på mig själv.

Musée Rodin ligger i Paris 7éme arrondissement, ganska nära Musée d’Orsay och ungefär mitt emellan Eiffeltornet och Notre Dame. Jag tänker inte alltid på det, men alla de där gatorna bär på så mycket historia som går flera hundra år tillbaka i tiden.

När du kommer in genom de stora portarna möts du av den här vackra byggnaden. Det är den som huserar Rodins skapelser, och för att komma in där behöver du köpa en biljett. Däremot finns det även en stor vacker trädgård som vemsomhelst kan besöka. Där hittar du ännu fler skulpturer samt perfekt klippta buskar och färgglada blommor (gissar jag i alla fall, jag var ju där i november). Vi återkommer till den och går in i muséet först.

Modern teknik möter 1800-talet.

Jag var nog mer hänförd av själva omgivningen än av konstverken. Varenda detalj var vacker.

Som det där golvet och stuckaturerna.

Speglarna var inte heller fula direkt. Motivet till vänster om mig var kanske inte lika attraktivt. Hans kroppsspråk säger allt. ”Var är min könsdel? Någon? Hallå??”.

Nej, nu får vi vara seriösa här. Tillbaka till konstrundan.

Här är några av hans tavlor. Vill inte visa för mycket för då blir det inte lika kul att gå dit.

Visst är de ganska fantastiska ändå? Det går inte att tro att Rodins skulpturer är några av de mest förfalskade i världen.

När jag kände mig klar med muséet så gick jag ut i den friska höstluften för att kika på trädgården. Där i bakgrunden har du kupolen på Les Invalides (där Napoléon Bonaparte ligger begravd för övrigt).

På baksidan finns det ännu fler skulpturer.

Så var det med det besöket. Jag är lite sugen på att gå dit igen nu i juli och besöka trädgården full i grönska. Det är ju alltid lite annorlunda när det är solsken och träden fortfarande har kvar alla sina löv.

Jag har för mig att inträdet kostade 12-15 euro. Om du vill besöka Musée Rodin under din semester i Paris så får du en karta här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.