Det man vill äta när det är värmebölja ute

Jag hade lite haricot verts i kylen och fick därför idén att göra en Salade Niçoise till middag. Den är inte riktigt enligt det traditionella receptet, men jag gillar varken oliver eller anjovis så jag skippade det. I stället bytte jag ut de två ingredienserna mot avokado och så körde jag såklart en snabb budgetversion. Egentligen hade jag föredragit färsk, grillad tonfisk ovanpå.

Med den oändliga värmeböljan som råder är jag knappt ens hungrig. Jag vill bara äta kall frukt, salt mat, glass och sallad i princip. Idag var det helt galet varmt i Malmö och jag ska ärligt säga att jag nu börjar tycka att det är för mycket. Det blir som en chock för oss svenskar som inte alls är rustade för denna hetta. Jag har hållit mig inomhus hela dagen och försökt mota bort en riktigt jobbig huvudvärk, men hängde några timmar nere i Daniela kök. Vi satt med varsin dator och försökte hitta inspiration trots att vi mest bara ville sova.

Två andra favoriter i värmen: Insalata Caprese samt melon och parmaskinka. Och minst två nektariner om dagen. Delizioso!

Dessutom verkar det som att GB Glace inte riktigt hänger med i efterfrågan på isglass. Jag blev så himla sugen på Piggelin tidigare i kväll men fick gå till FEM olika mataffärer och livsbutiker i närheten utan någon glasslycka. Inte en enda av dem hade det i frysdisken. Jag antar att jag inte är den enda som gillar Piggelin i denna värmen. Så jag köpte lite annat för att göra min egen glassmix, men nu är jag inte ens sugen på glass längre. Jag vill bara ta en kalldusch och sedan sova. Neeej, jag skojar. Klart att jag ska äta glass!

0 reaktioner på ”Det man vill äta när det är värmebölja ute”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen