C'est la vie

We are the world

Hej hej hallå. Jag vaknade med en riktigt seg känsla i kroppen, trodde att det var söndag men insåg att helgen redan var förbi. Är det redan måndag? Hur kan det gå så snabbt jämt? Helgen började med karaoke men slutade tyvärr i ångest och tårar. Ibland blir allting bara fel, särskilt när jobbiga känslor tar över all reson och logik. Jag har slutat med p-pillerna nu och tur var väl det för enligt barnmorskan jag var hos i morse (jag hör hur det låter, men nej, vi är inte i gång med att baka någon bebis. Bara så inte föräldrar och andra nära och kära blir förvirrade) så är just Neovletta ett ganska uråldrigt preparat från 70-talet som innehåller en större mängd hormoner än de flesta andra och även tar bort de där topparna i humöret. Antagligen är det därför som jag fick sådana enorma humörsvängningar och inte riktigt känt någon sprudlande glädje eller motivation på typ åtta månader trots att jag egentligen inte har någonting att vara olycklig över. Jahapp. Det var ju bra att jag fick det utskrivet? Eller inte. Nu ska jag låta kroppen vila från hormoner och se hur mitt mående förändras av det.

I fredags blev det en spontan utekväll. Vi mötte upp en vän på Soi 29 där de hade satt upp ett karaoke-rum. Efter mycket övertalning vågade jag mig på att sjunga Tina Turners ”The Best. Det var SÅ kul! Hela kvällen var en av de roligaste kvällarna på väldigt länge. Vi drack drinkar, dansade och sedan avslutades kvällen med att alla som var kvar efter stängning stod och sjöng ”We are the world” tillsammans med ägarna. Sedan traskade vi hem de dryga 200 meterna för att dricka Oboy i köket och somnade sedan lite smått salongsberusade med en känsla av eufori. Resten av helgen var egentligen ganska mysig men avslutades som sagt inte riktigt som jag hade tänkt. Jag har tänkt mycket och även fått hjälp med perspektiv på saker och ting. Sådant behövs ibland. Folk i ens närhet som kan få en att vakna upp och förstå hur ens agerande och ord påverkar andra.

Den här veckan ska jag jobba med att leva i stunden, inte låta ångesten ta över hela mitt mentala mående och vårda de två viktigaste relationerna i mitt liv – den till mig själv och den till min partner. Sådär ja, nu har jag skrivit det så att det finns svart på vitt.

Nu ska jag in och jobba. Hoppas att du har fått en bra start på veckan. Vi hörs i dagarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.