Paris,  Travels

En söndag i Paris

Här kommer de, bilderna från Paris. Åtminstone en del av dem. Jag fotograferade inte så mycket som jag brukar vilket nog främst var på grund av att jag var sjuk så det glömdes liksom bort mellan hostningarna. Dessutom blir det säkert så av att resa med någon annan. Jag har alltid rest ensam till alla destinationer och även om det innefattat att hälsa på vänner blir det en del strosande på egen hand. Då är det mer naturligt att stanna hela tiden och ta bilder.

Just den här soliga dagen var vår sista innan det var dags att flyga hem. Det var inte så kallt men min kroppstemperatur pendlade fram och tillbaka hela helgen så jag svettades och frös om vartannat. Hursomhelst tog vi oss bort till Montmartre och hängde lite med Anna och Philippe. Häng på!

Jag började med att traska ut på morgonen i jakt på frukost. Det var inte munskyddkrav när man gick ute på gatorna men i alla allmänna ytor på hotellet var det obligatoriskt.

Det fick bli färska croissanter från ett boulangerie och kaffe från ett kafé på samma gata. Det intogs i sängen medan vi tittade på TV och väntade på att regnet skulle avta. Ganska mysigt ändå.

Vi bodde på Hôtel Céleste Batignolles som ligger på en tvärgata från Boulevard des Batignolles, precis intill Place de Clichy. Samma område jag bodde i när Paris var mitt hem för sju år sedan och det har verkligen förändrats från att ha varit en ganska ruffig stadsdel till up-and-coming. Jag tog inga bilder på hotellrummet för helt ärligt blev jag lite besviken på hotellet som tyvärr inte levde upp till våra förväntningar (mest mina kanske). Fläckiga möbler i billiga material, fanns ingen som kunde komma med ett extra täcke på kvällen när jag bad om det, en svit som verkligen inte levde upp till hur en svit ska vara på ett fyrstjärnigt hotell, iskalla golv utan mattor så det kändes väldigt omysigt,grejer som inte funkade och inte blev fixade, 200 € för att hyra en liten spaavdelning med bastu och jacuzzi i 1,5 timme (vilket jag tycker borde ingå när man betalar för att bo i en svit). Däremot var sängen helt underbart skön och samma med kuddarna. Om jag inte hade hostat hela nätterna så kan jag tänka mig att jag skulle ha sovit som en prinsessa. Ihop med läget och en ganska tyst byggnad på en lugn gata är det absolut värt att bo där om man inte har så höga krav på allt det andra. Välj bara inte sviten för det är inte värt pengarna.

Vid lunchtid hade det slutat regna så vi begav oss ut och tog kurs österut. Det finns så många vackra portar och fasader i Paris. Byggnader som stått där i några hundra år. Det är så kul att titta på. Även väggmålningar kan man skåda lite överallt i stan.

Vi gick förbi Cimetière de Montmartre. ”Il existe une prison où chaque détenu est convaincu d’être libre” stod det på muren, vilket betyder ungefär ”Det finns ett fängelse där varje fånge är övertygad om att den är fri”. Ibland tycker jag att den fina i franska meningar för förstörs av översättningar. Quote by me.

Här har ni mig igen. Min bättre hälft gillar att knäppa av sådär fem bilder medan jag krånglar med någonting eller rättar till frisyren. Det röda bildtemat är – tro det eller ej – inte ett medvetet val. Det bara blev så. För den med tränat öga så kan man skåda min nya väska som införskaffades i Paris.

Till slut kom vi fram till rue Coulaincourt, vilken är en av mina favoritgator i Montmartre. Den ligger ovanför Sacre Cœur och är således inte invaderad av turister.

Jag älskar de coola slingriga träden som skapar en inhängnad allé längs med gatan.

Efter att vi hade anslutit med Anna och Philippe, tog vi oss bort till östra sidan av Montmartre där vi irrade runt lite i jakt på ett lunchställe. Eftersom att det var ett bra tag efter lunch hade de flesta restauranger stängt köket inför kvällssittningarna, så det fick bli en empanada på i farten från ett litet argentinskt hak bara för att få någonting i magen, sedan satte vi oss på ett brasserie nära Abbesses. Turisterna hade hittat tillbaka till den franska huvudstaden och var tillsammans med helgfirande parisare ute och traskade i Montmartres gränder. Ser du vilken kyrka som sticker fram där mellan husen?

När eftermiddagen började gå över till kväll delade vi upp oss. M åkte tillbaka till hotellet och jag gick med Anna ner till Opéra för att hinna köpa en jacka på Uniqlo. Tyvärr gjorde det att jag fick en enorm hostattack på vägen tillbaka, men det var ju tyvärr ett återkommande tema genom hela helgen. Jag fick förvisso den där jackan jag verkligen ville ha men just i den stunden var det kanske lite av en felprioritering.

Vi fick i alla fall till en sista middag på en restaurang nära hotellet, och började som vanligt med att beställa in te med honung och citron. Det enda som hjälpte mot att få en hostattack vid varje måltid. Maten var riktigt god och jag gillade verkligen atmosfären på stället.

Mätta och någorlunda belåtna gick vi tillbaka till hotellet där jag lade mig i den sköna hotellsängen och hostade hela natten. Nästa morgon missade vi flyget hem, Mattias tappade sina dyra hörlurar och vi kom överens om att aldrig mer åka på semester när någon av oss är sjuk, även om den är på bättringsvägen. Resor är inte bra för återhämtning och tillfrisknande.

The End.

3 kommentarer

  • teruko

    Tack för fina foton trots de tråkiga omständigheterna som lade sordin på resan. Bara att satsa på ett nytt friskt Parisbesök!
    (Har själv varit sjuk 1 månad, varav 5 dagar på sjukhus, men börjar nu repa mig. Dock tar sånt på krafterna i min ålder, så Parisbesök per foto är fullt tillräckligt i nuläget 🙂 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.