One year

En suddig och ofokuserad bild på en hormonkänslig kvinna och hennes tålmodiga partner bjuder jag på. I söndags firade vi ett år ihop med middag på Kin Long, en restaurang som gått från svennigt kinahak till fine dining efter en totalrenovering med ny snygg inredning (för övrigt designad och skapad av grymt talangfulla Martin och Johan på inredningsarkitektbyrån Ranelid de la Cour Studio!). Vi tog en avsmakningsmeny som var riktigt god.

Vi har inget datum för när vi sa att vi skulle vara tillsammans for real så vi räknar från första dejten, vilken skedde den 31 oktober 2020. Första mötet började med en promenad och spann sedan vidare till en sjutimmarsdejt med vin och middag. Sedan var det ett par veckor in som vi sa att ”nu kör vi ba’!” och bestämde oss för att vara pojkvän och flickvän. Vi hade inte tid eller lust för något diffust ”åttamånaders-dejting-tjafs”. Om jag ska vara ärlig så förstår jag verkligen inte det där med att vara ihop men inte vilja sätta någon etikett. Det är inte för mig.

Tänk förresten att jag skulle träffa mitt livs kärlek mitt i en rådande pandemi? Såklart har det varit upp- och nedgångar under det gångna året, som det kan bli när två självständiga och starka karaktärer med varsitt bagage möts för att bilda ett vi. Särskilt när yttre faktorer skakar om i den annars ganska härliga symbiosen vi skapat oss. Båda två är över trettio och har (så gott som) hittat vår identitet, vilket gör att det finns vissa saker som ingen av oss vill tumma på i första taget. Kanske händer det även att någons ego hamnar i kläm, eller att envisheten och osäkerheter skuggar över omdömet? We are only human. Samtidigt finns det lika många aspekter som inte spelar så stor roll längre för att vi funnit en trygghet i oss själva. Konflikter löses genom kommunikation och ibland får man byta ut stoltheten mot att mötas på den andras planhalva. Ju mer tiden går, desto bättre lär vi känna varandra. Det är väldigt fint att vara kär någon som också är en av mina bästa vänner. Som dessutom är skitsnygg, intelligent, rolig och världens mysigaste pussar. #blessed

Den här veckan har för övrigt gått ganska segt men tio över fyra i eftermiddags kunde jag checka ut och äntligen ta helg. Jo ser ni, jag har tagit ledigt i morgon och eftersom att jag inte börjar förrän efter lunch på måndagar blir det en riktig långhelg för min del. Nu har jag precis klämt i mig en alldeles för stor portion glass när jag bara skulle ta lite grann… men ni vet, YOLO. Planen var att se en film men nu har min kära sambo gått in i projektet: rensa vattenlås och duschavlopp. Inte för att jag klagar över att slippa den uppgiften. Jag tror att jag ska lägga mig på soffan och titta på Sex and the City tills han är klar i badrummet. Hehe.

Hörs snart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen