Tankar & Funderingar

38

I fredags fyllde jag år. Nu är jag 38! För tio år sedan kändes det så gammalt och vuxet att närma sig 40 år. Som att det skulle vara milstolpen för vuxenlivet på riktigt. Då skulle jag troligtvis vara fulländad och fullfjädrad. Mogen nog att alltid vakna kl 8 på morgonen, inte gråta över orättvisor, alltid laga nyttiga middagar eller bli osäker i en pressad jobbsituation. Idag vet jag bättre. Vem tusan vill ens vara en tråkigt sammanbiten vuxen person som inte fuldansar i köket? Inte jag i alla fall. Jag är fortfarande tramsig och ibland sover jag till kl 10.

Mogen däremot. Det är jag trots allt, för det mesta. Kanske inte alltid. Ibland är jag ganska omogen, men skillnaden är väl att jag idag, jämför med för tio år sedan, kan inse det ganska snabbt. Lära mig av mina misstag och be om ursäkt för grodor som hoppar ur munnen. Stå för den jag är (för det mesta) och svälja stoltheten till förmån för vapenvila (för det mesta).

Min födelsedag var bra. Jag hade bokat in klippning på förmiddagen och på vägen dit unnade jag mig en svindyr mandelcroissant från Kaffebaren på Möllan. M var jättesjuk halva förra veckan så det blev ingen frukost på sängen för min del. I stället blev jag bjuden på lunch av Sophia, följt av lyxig fika på Hollandia med Marie. Kvällen tillbringades under täcket i soffan med Game of Thrones på TV:n. Nu har vi sett genom hela serien för en andra gång. Vi började titta på The Wire igår men jag var inte riktigt engagerad i den, trots att det ska vara en riktigt bra serie. Jag tror att jag lider av post-great-series-blues. Jag saknar redan GoT. Kanske behöver jag tid att bearbeta separationen.

Ni har kanske märkt att jag inte skrivit så mycket om jobbet senaste tiden. Det är för att jag inte längre jobbar kvar på den tjänsten. Jag vill inte gå in på varför just nu, men det passade bara inte mig vilket innebär att jag sedan drygt en månad är arbetssökande igen. Det kändes så himla jobbigt att börja om från början men jag fick samtidigt en chans att verkligen fundera över vad jag vill göra, vad för typ av tjänst jag vill ha och vad för sorts företag och arbetskultur som jag behöver arbeta i för att må bra i min roll. Jag har sökt en del jobb redan och väljer både roller och företag med omsorg. Den här gången ska jag lyssna på vad JAG vill.

Igår hade jag lite av en krisdag då allt kändes svårt, motigt och hopplöst. Mattias gjorde sitt bästa för att lyfta upp mig och ge positiv energi när han kom hem från jobbet, och föreslog att vi skulle gå ut och äta en försenad födelsedagsmiddag för att ”prata och titta varandra i ögonen”. Hehe. Erin landade på Kastrup igår och i eftermiddag åker jag över till Köpenhamn och möter henne där, sen åker vi tillbaka till Malmö tillsammans i morgon och så stannar hon till på söndag. M har middagar med sitt team både ikväll och i morgon så vi ville ha lite kvalitetstid. Det fick mig att må bättre men energinivån var så låg igår och trots att jag borde fått energi av att gå på kören, blev jag bara mer dränerad.

Det är inte lätt att vara partner med någon som i perioder inte mår bra psykiskt men han gör sitt bästa för att stötta mig. Jag har dock insett jag nog är i en depression och behöver prata med en psykolog och kanske höja dosen på mina antidepp, så jag ska ta kontakt med min läkare i veckan. Det är inte hållbart att må såhär. När allt bara känns negativt och allt som annars brukar kännas kul inte längre är det, då måste jag fråga mig själv om det är så jag vill leva livet. Det ska kännas kul att leva, inte som att jag måste ta mig genom dagarna.

Idag gick jag upp tidigt, körde ett yogapass i vardagsrummet och väckte Mattias med ny energi. Älskar verkligen den människan och känner mig väldigt tacksam för att han finns i mitt liv. Cyklade bort till Värnhem och stötte av en slump på min kompis Marcel utanför kaféet jag var på väg till. Hann sitta ner och prata med honom en stund innan han skulle vidare, sen har jag suttit på Östra Kaffebaren i en timme. Nu ska jag gå bort till körskolan för en lektion innan jag tar tåget över bron.

Det ska bli sååååå jäkla kul att träffa Erin! Längtar 🤩

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.