C'est la vie,  Tankar & Funderingar

Julen som kom och nyåret som gick

Klockan är 20.12 och jag sitter redan i sängen under täcket med pyjamasen på. En silkig sak i svart med leoparder på som jag fick av M i julklapp. Tro nu inte att han kom på det alldeles själv, även om han faktiskt är en sådan som köper blommor till mig med jämna mellanrum, alltid ser till att mina digitala enheter är laddade och städar utan att jag måste påminna om det (det är snarare tvärtom i det här hushållet #stökigkvinna) för så var inte fallet. Helt jäkla fläckfri partner är han inte. Den här mannen gillar inte att shoppa och av oss två är jag den som är bra på att överraska och köpa presenter. Vad gör man då? Jag skickade en screenshot på pyjamasen och berättade var den fanns kvar i min storlek. Den fina pyjamasen är för övrigt från H&M och finns här. Tyvärr verkar den vara slutsåld men kanske kommer artikeln in igen.

På tal om julen. Det känns konstigt att julhelgen och nyår har passerat. Som att de bara svischade förbi snabbt och sen helt plötsligt blev det ett nytt år. Hej då 2023, hallå 2024! Jag hann knappt njuta av mina nya, vackra julkulor innan det var dags att lägga ner dem i säkert förvar inför nästa säsong. Så låt oss betrakta mina fynd som är en bidragande faktor till mitt fattiga januari.

Jag hittade dem på Åhléns (Elsa Beskow-kulorna), H&M Home och Søstrene Grene. Rosetterna är från Clas Ohlson. Kanske är det nu ni ska fynda julpynt på rean? Just sayin’.

Julgranen åkte ut dagarna efter nyårsafton för den barrade som attan. Vi klipper ner den och lägger alla grenar och barren i en sopsäck. Det är en jäkligt tråkig sak att göra men så får det bli när man bor i stan och inte har bil. Det är svårt att få granen att överleva i flera veckor när de går från nollgradigt till en varm lägenhet med vintertorr luft på två sekunder. Inte ens årets kungsgran pallade trycket. Ungefär som min hud känner varje vinter. Jag går runt med ständigt fnasiga, torra och svidande läppar. Hur gör man för att inte vittra sönder fram till våren? Efter 39 år på denna jord har jag fortfarande inte lyckats ta mig genom en hel vinter med fullt återfuktad hy.

Hur var nyårsafton undrar ni säkert? Kanske gör ni inte alls det för vem bryr sig om det den 8 januari, men strunt samma. Jag berättar ändå.

Vi firade en lugn sådan tillsammans med vår kompis Erik. Vi åt mat, väntade in tolvslaget i soffan som tre rastlösa tonåringar och sen skålade vi in det nya året med vår godaste champagne. Natten avslutades hos grannarna som bjöd in på eftersnack och ännu mer champagne. De har köpt en kattunge som är så gullig att jag glömde bort tid och rum. Ingen annan existerade än lilla Hjördis. Jag anmälde mig frivilligt som kattvakt närhelst det kan behövas.

Allt som allt var det en fin nyårsafton, även om jag hann tänka att jag nästa år vill gå på en riktigt härlig nyårsfest eller fira barfota på en strand i ett varmt klimat. Under omständigheterna var det åndå en bra övergång från 2023 till 2024. Jag hade fortfarande ögoninflammation och kände mig ännu vid lite godare mod för jag visste ju inte vad som komma skulle. Det vände som bekant sen för nu har den jäkla inflammationen hängt kvar i två veckor, men det ska förhoppningsvis bli ordning på torpet. Jag körde en ”nu orkar jag inte med det här längre, låt mig få komma till en läkare!” när jag ringde VC i morse, som man ju måste ibland för att ens få vård i det här landet. ”Kom om en timme”, sa kvinnan i andra luren och så fick jag träffa en käck hipsterläkare som gav mig riktig antibiotikasalva till mina ögon. Tydligen var den andra, mycket dyrare, salvan jag fick när jag ringde Kry inte alls någon riktig antibiotika. Känner mig lurad.

Nåväl. Nu ska jag kleta på den här i en vecka och förhoppningsvis kommer jag sluta se ut som en ledsen vampyr inom ett par dagar. Folk tittar på mig med en blandning av rädsla och medkänsla så fort jag visar mig i offentlig miljö.

Hoppas att ditt år fått en bättre start!

2 kommentarer

  • Sara

    Tips till nästa år, det finns ett gäng ungdomslag som samlar in granar för någon hundralapp. Man behöver bara ställa ut den på gatan. Om ni inte vill gå med den i trapphuset, kasta ut den från balkongen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.