Vardagslyx

Vardagslyx och reashopping på en måndag

Jag ska försöka att inte bli lat med skrivandet och försumma bloggen. Det är fint att ha den som en oas för tankar och nostalgi. Det finns så många minnen lagrade här från långt tillbaka och blir som en dagbok utan de mest privata livsreflexionerna.

Jag jobbar för tillfället deltid, vilket på sätt och vis är ganska skönt. I måndags tog jag ledigt och hade en vardagslyxig dag för mig själv. Det började med sovmorgon och en lugn frukoststund framför TV:n. Vid lunchtid hade jag en läkarbesök inbokat och tog bussen ut till Bellevue där mottagningen ligger. Efteråt var jag hungrig och eftersom att Geijersgatan 53 ligger en kort bit därifrån promenerade jag dit bort.

Jag satte mig vid fönstret och beställde in en sallad med varmrökt lax, linser och ägg till lunch. Ganska dyr egentligen men ”YOLO”, tänkte jag och påminde mig själv om att jag inte spenderar så mycket pengar på lunch ute vanligtvis. Livet är för kort för att inte livsnjuta alla tillfällen man får (tar). Där satt jag sedan i över en timme och njöt av att inte ha någon tid att passa. Drack en cappuccino och tillhörande kaka medan jag läste min bok. Mamma gav mig Under stjärnorna i Paris av Karolina Schützer i födelsedagspresent och den är lagom gullig och lättläst. Jag tycker väl inte att alla händelser i boken är helt i enlighet med verklighetens franska kultur (till exempel när den franska advokaten kindpussar sin klient efter första formella mötet, vilket aldrig skulle ske i verkligheten), men jag försöker bortse från det. Hittills är den helt klart läsvärd. Absolut lite smörig på sina ställen men betydligt bättre än många liknande feelgood-böcker.

Solen kikade fram när jag gick till bussen lite senare. Jag stannade upp i varje korsning och njöt ännu mer av solen som kämpar för att hålla sig ovanför hustaken. Om en månad är det fortfarande ljust klockan kvart över fem på eftermiddagen. Ta in den mina kära vänner. Vi ska vara ta oss genom den här vintern ännu en gång. Det klarar vi!

Jag ilade i rask takt mot busshållplatsen för att hålla värmen uppe. Iskalla vindar piskade genom kläderna och det kändes nästan som att de trippla lager jag hade byltat på mig inte gjorde någon skillnad. Jag köpte en dunkappa på Uniqlo när jag var i Berlin, men den är tyvärr inte tillräckligt varm när temperaturen sjunker under nollstrecket. Det stör mig lita grann, så nu funderar jag på om jag ska investera i en riktigt varm dunjacka på rean eller bara köra lager på lager tills det blir vår. Vi kan ju hoppas att det inte dyker upp fler dagar med real feel minus 15 grader här nere i Skåne.

På tal om att hålla värmen så fyndade jag en riktigt bra sak i måndags. När jag nu ändå var i full gång med att lyxlira. I samma lokal som kaféet huserar nämligen en liten inredningsbutik. Jag är lite för snål för att köpa dyra inredningsgrejer men när det reas ut… då jäklar.

Jag råkade ställa in kameran på högsta ISO, därav dålig bildkvalitet.

Jag har letat efter en fin ullfilt riktigt länge men tycker att de flesta är så himla dyra och/eller stickiga. Den här ljusrosa filten från HAY var prissänkt med 50 % och även om den är i ull tycker jag inte att den sticks så mycket som riktigt grov ull. Jag köpte även en fin kökshandduk i linne som var på rea och tillverkad i Frankrike (hehe). Om du bor i Malmö eller planerar att åka hit så kan jag verkligen rekommendera ett besök på Geijersgatan 53 – Café & Butik. Nu lät det där som en catch phrase för ett samarbete men det är det såklart inte.

Efter en veckolång antibiotikakur för ögoninflammation är symptomen borta, och jag hoppas nu att det inte ska komma tillbaka. Däremot tror jag att medicinen gett sig på den bra bakterierna i min kropp som sen lett till andra infektioner för jag har känt mig lite krasslig med snuva, halsont och sprickor i mungipan. Att det alltid ska vara något? Samarbetet med mitt immunförsvar är minst sagt undermåligt just nu. Trycker i mig clementiner och dricker vatten för glatta livet för att bli frisk. M är iväg och äter middag med några vänner till oss medan jag får hålla mig hemma, men det är okej. Jag har det ganska bra här i soffan under filten. Jag började titta på Saltburn innan och ska fortsätta med den nu.

Tjingeling mina vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.