Vardagslyx

Christine & The Sea

IMG_6572 (2) IMG_6578IMG_6581

Egentligen hade jag ingen lust att gå ut igår och kände mig mest trött och lite låg, men mamma lyckades övertala mig att följa med henne till Västra Hamnen. När hon lockade med kaffe och bulle kunde jag inte säga nej. Jag hann bara stanna någon timme men det räckte gott och väl för att mitt humör skulle vända uppåt igen. Mamma och jag började prata med ett gäng marockanska läkare som var i Köpenhamn för någon konferens, och som hade tagit tåget över till Malmö. Det är de ni kan se på bild i helsvarta kläder. De fick sig nog en chock med alla människor som låg och solade i bikini och badade, och frågade oss om det var vanligt med denna värmen i september i Sverige. För dem var det ju inte så varmt, med tanke på att de har temperaturer på uppåt 40 grader på sommaren. På de flesta ställen i södra Europa till exempel är det vanligt att man går i jeans när det är omkring 25 grader. Här i Skandinavien går vi som sagt i shorts när det är 16 grader. Allt är relativt. De pratade såklart franska och kom från Rabat. Trevliga var de dessutom. Mamma var glad över att få prata franska, haha.


Några av gårdagens bästa inslag…

♥ Sommar och 27 grader (!!)
♥ Blå himmel och solen som värmde så skönt. Jag mår så bra av det.
♥ Ett trevligt cafébiträde (det kan göra så stor skillnad på ens dag med trevlig personal) som gav ett så vänligt bemötande.
♥ Mamma som känner mig och oftast vet vad jag behöver när jag inte riktigt är på humör, och som köpte en dagsfärsk kanelbulle och islatte till mig.
♥ Körsången, för det är nästan terapeutiskt för mig att sjunga. Jag älskar det! Däremot älskar jag lite mindre att det ligger på andra sidan stan…

Idag har jag lite att fixa med, och eftersom att det är fint väder idag igen så tänkte jag försöka få det gjort nu på förmiddagen så att jag kan njuta av det fina vädret i eftermiddag. Först och främst så ska jag förbereda ett inlägg som jag tror att ni kommer gilla.
Kika in här ikväll så har jag en rolig tävling till er där ni kan vinna fina prylar till hemmet!


//My mum convinced me to go with her down to the harbour yesterday, and so I did. I find the ocean so calming and soothing and living close to the sea is probably one of my favourite things in life. I got a freshly baked cinnamon bun, an ice latte and enjoyed the warm weather. It was about 27 degrees yesterday! Not very common for this time of year in south of Sweden, even if we can get up to 20 degrees in mid September. I’m not complaining. I love the warmth! We also started talking to some French speaking Moroccan doctors who were in Copenhagen for a conference, and they had gone over till Malmö for the day. They were all wearing warm clothes, in black. It must have been a little bit chocking seeing all the Swedes in bikini swimming in the cold ocean. I bet they thought it would be 7 degrees, or something. Then I went home and basically just had time to pee and change clothes quickly before heading out again. I had choir practice last night which was as fun as the first time. I love singing and find it very therapeutic. 

Today I have lots to do, again, but since the sky is as blue today as it was yesterday, I’m gonna go all the stuff quickly so I can enjoy the nice weather a bit.

0

0 kommentarer

  • Sandra

    Men åh både varmt och vackert! Alla behöver en mamma som köper bullar åt en. Jag tycker ibland att det är svårt att interagera med okända människor så att trevlig servicepersonal är typ det bästa jag vet!

  • ISA

    mmmh, locka med kaffe+bulle och man är med på det mesta 😉 hehe, nä men seriöst SÅ bra att du tog dig ut, även om du innerst inne ville stanna hemma och deppa. Brukar fan alltid bli bättre även om man inte tror det.

  • Kattis

    Men vad härligt när man blir sådär ”utlurad” på nåt och det visar sig vara det bästa som kunde ske för stunden!☺ sv: tack så mycket och tack för tipset. Kan verkligen behöva en boost för immunsystemet då många kollegor har sjuka barn hemma titt som tätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.