Vardagslyx

Leva alla dagar i veckan

Förra tisdagen när jag lämnade jobbet var jag redo att cykla raka vägen hem till sängen. Helgen som gick var jobbig och jag hade nästan ingen energi kvar efter en vecka med för många ångestpuckar som skjutit på mig från olika håll. Till slut havererade jag med en panikattack som resultat. Det var då jag insåg att jag har två val: sjunka eller simma. Jag valde det senare. Eller jag väljer det senare för det är ett ständigt och aktivt val att välja sin egen lycka. Att bestämma sig för vilken tillvaro man vill leva i. Välja att kämpa.

När jag susade fram på St Knuts Väg efter en kort dag på jobbet fylldes jag av ett plötsligt glädjerus och en livslust jag inte känt av på länge. Solen sken, sensommarvädret bjöd på omkring 20 grader och atmosfären från människorna i omlopp gav feeling för någonting annat än en vanlig tisdagskväll framför TV:n. ”Vad sägs om en AW på en uteservering i solen?”, utbrast jag till M när jag dundrade in i lägenheten. ”Det gör vi”, svarade han och cirka en kvart senare satt vi på Nyhavn med en öl och ett glas vitt framför oss. Där var vi kvar i över två timmar. Pratade om livet och insåg ännu en gång varför vi valt varandra. Det finns ingen annan jag skrattar så mycket tillsammans med (eller åt). Han är den bästa människan i hela min värld.

Dessutom är väl ändå vardagslyx den bästa formen av livsnjuteri? Visst att helg alltid är helg för oss som jobbar måndag-fredag, men livet blir så mycket härligare när vardagarna inte bara fokuserar på att äta, jobba, sova, överleva. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
Varför leva för helgen när man kan leva för hela veckan?

Sedan kom såklart helgen också. M och jag var ute och svirade på varsitt håll. Han på fredagen och jag på lördagen. Totalt spontant och kanske lite mer osynkat än planerat men så kan det bli ibland. Vi fick besök av sambons kompis på fredagen och medan jag var helt slut och i stort behov av egentid efter en lång arbetsvecka, drog de iväg på fest. Själv var jag iväg på födelsedagspicknick i lördags eftermiddag följt av middag hos Louise ihop med Anneli och Cecilia. Det blev även ett glas vin på det nya stället Ramen to Bíiru innan jag kom hem till en bakfull sambo som legat på soffan hela dagen. När söndagen kom var M pigg och utvilad medan jag var ”dagen-efter-trött” men vi tog oss ändå iväg för en loppisrunda. I det stora hela en väldigt fin helg.

Nu ska jag se om M vill slita sig från sitt PS5 för den där skärmfria kvällen som han föreslog igår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.