C'est la vie

Positive thinking

Jag har tampats med skrivkramp den senaste veckan. Dessutom är det någonting som spökar i bakhuvudet, en obekväm känsla som inte går att skaka av. Jag tror att en stor del av det är sorg.
Sorg över att sommaren är förbi. Sorg över att ha förlorat förtroendet för en person i mitt liv som länge stått mig nära. Sorg över att en stor del av det som skulle vara vår bästa tid kantats av kemisk obalans och hormonella berg- och dalbanor. Sedan har det även varit en väldigt fin sommar. Utflykter, kärlek, bad, morgonkaffe och kvällsvin på balkongen, hotellövernattningar, ett antal utlästa böcker, återförening med min syster, drinkar på barer med glada semesterfirare, stunder med vänner som gett massor med energi och framförallt en gullig (och tålmodig) sambo som förgyllt mina dagar.

Så jag ska försöka tänka på allt det positiva i stället för det negativa. Som att jag i veckan landade ett nytt jobb. Det är en deltidstjänst som innebär att jag fyra dagar i veckan slipper vakna 06.30 av en argsint väckarklocka men ändå kommer gå till jobbet varje dag. Dessutom ska jag jobba ihop med en av mina bästa vänner. Jag tror att denna förändring är positiv för mig, för min självutveckling som avstannat lite det senaste året. Alldeles för länge har jag varit fast i en bekvämlighet samtidigt som jag har levt i en ganska osäker tillvaro när det kommer till min inkomst. Jag har vant mig vid det för att det varit tryggt på något vis. Nu får jag en chans att bryta den tillvaron och starta ett nytt kapitel. På tisdag är min första arbetsdag.

Annat att se fram emot är en resa vi bokat som bär av i slutet på september. Äntligen får Mattias och jag åka på vår första utlandssemester tillsammans. En månad innan vår ettårsdag. Om det inte vore för corona hade vi nog redan varit iväg till olika platser i världen. Det är knappt så att jag minns hur det är att befinna sig på en flygplats. Det kommer vara spännande bara att passera säkerhetskontrollen. Nästa vecka är vi båda färdigvaccinerade också!

Jag lagade precis en broccolisoppa till lunch och nu tänkte jag gå ut en sväng. M är mellan uppdrag just nu så han jobbar inte så mycket fram till september, men har möten fram till klockan tre så jag ska ut en sväng innan hans helg tar vid. Jag är sugen på kaffe och kaka. Det är trots allt fredag och jag har anledning att fira!

12

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.