Gissa vart jag ska åka?

Kanske inte helt svårt att gissa till vilket resmål jag köpt flygbiljetter? Åtminstone inte för den med insikt i vilka europeiska huvudstäder jag gillar mest. Pluspoäng till personen som kan placera exakt var bilden ovan är tagen. Mattias och jag satt och pratade om vart vi ska resa när vi äntligen båda två är vaccinerade och erhållit vårt vaccinationspass. Båda två älskar att resa och har längtat efter att uppleva det intresset tillsammans. På grund av Covid-19 har det fått dröja betydligt längre än det troligtvis hade gjort under normala omständigheter. Egentligen skulle vi vilja åka på en långresa (antingen till sydöstra Afrika för safari m.m eller Centralamerika) men det finns tyvärr inte möjlighet för det nu. Dels ekonomiskt då vi behöver lägga pengar på andra saker, och dels på grund av hur läget i världen ser ut fortfarande. Dessutom har vi pratat om att åka till Marrakech men även där är det lite osäkert med just säkerheten och tillgänglighet.

Efter att ha spanat på olika alternativ i Europa under veckan vi besökte Kalmar, ställde min svärmor frågan ”Varför inte Paris?”. Såklart att vi ska åka dit ihop! Så vi bokade flygbiljetter för en långhelg i månadsskiftet september/oktober. Jag har inte varit i Paris under sensommaren/tidig höst sedan 2013. Jag flyttade ju hem i början på september 2014 och de gånger jag besökt staden efter det har varit sen höst, vår, sommar eller vinter. Just den tiden på året är verkligen en favorit.

Vassegod, några historiska bilder från just den tiden på året ↓ De är tagna mellan 2010 och 2013.

25 september 2011. Denna bild inger hopp om en mild upplevelse vädermässigt. Kan ni hålla tummarna för min skull?
Parc Monceau
Innan jag insåg att lågt skurna jeans inte var sköna. Jag var förvisso i mina mid-20’s och tyckte att Starbuck’s mochalatte var kvalitetskaffe, så det säger en del om tidens gång.
Île Saint Louis.
Syrran på besök 2012 och strosande i Montmartre.
Cour des Petites-Écuries, som är en mysig liten gränd i 10:e med barer och restauranger.
Christine 25 år, september 2010. Jag har fortfarande kvar de där tightsen. De är ganska slitna nu men jag vägrar slänga dem. If they ain’t hangin’ in threads…
Square des Batignolles -> min favoritpark.
Marais 2011.

Det blir en långhelg då vi landar i Paris torsdag kväll och flyger hem måndag förmiddag. Jag blev inte så glad när SAS meddelade att de ändrat flygtiden för hemresan från 19.45 till 11.10. Varför gör de så? Sämsta grejen ever. Efter att ha tillbringat alldeles för många timmar med att gnälla över detta i-landsproblem och utan lycka leta nya flygbiljetter, fick M mig att se de ändrade planerna från den ljusa sidan. Han är bra på det den optimistiska jäkeln. När jag ser glaset som halvtomt slår han ner mina argument med sin irriterande positivism tills jag i stället ser glaset som halvfullt. ”Det är lugnt älskling, vi stannar lite i Köpenhamn på vägen hem och käkar något i Kødbyen!”, sa han i sitt sedvanliga hoppfulla tonläge.

Det tog lite tid för mig men där och då släppte jag ångesten över att missa nästan en hel dag i Paris. Jag ska ju faktiskt tillbringa tre dagar och fyra kvällar tillsammans med världens bästa person i en av världens bästa städer. När jag tänker på det fylls jag åter igen av tacksamhet. Jag har det bra ändå.

Vi ska bo på ett hotell mellan Batignolles och Montmartre. Ser ni Sacre Cœur uppe på höjden i bakgrunden?

À bientôt, Paris 👋🏼

8 reaktioner på ”Gissa vart jag ska åka?”

  1. Åh, så underbart!! Äntligen, va! Sensommaren är även min favorit i Paris. Sambon (numera fästman, sedan vi var där) och jag åkte dit nu 1-6 september – det var mellan 27-31 grader! Tror det kommer bli toppen för er!

    Vilket hotell ska nu bo på? 😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen