Paris,  Travels

Dimanche à Paris

Här har ni mig och en av mina käraste vänner i Paris. Fotot är taget förra söndagen på ett kafé som ligger inne i Buttes Chaumont, vilket är en park i nordöstra Paris. Sophie och jag tog bussen från hennes lägenhet i 13:e raka vägen norrut och hamnade i 19:e. Vi skulle fika med Andrew och ännu en fd kollega (vi jobbade allihop på samma ställe innan jag flyttade hem till Sverige). När jag bodde där så älskade jag de där sköna söndagarna när man planlöst strosade omkring i något nytt kvarter eller satt länge och åt brunch med vänner. Vi satte oss (efter förslag från mig) precis vid bakdörren där folk gick in och ut hela tiden för att röka. Det var antingen det eller i det andra rummet där det verkade pågå något barnkalas.

Efter fyra dagar med ganska milda temperaturer på 10-12 grader, blev det svinkallt på söndagen och jag hade tunna nylonstrumpbyxor på mig. Jag var så frusen när vi väl kom ner i metron och började komma till insikten att Sophie nog hade rätt som tyckte att jag var knäpp som inte hade en riktig vinterjacka på mig (kappan jag hade med mig är varm men på söndagen var det bara 4 grader ute). Jag hade kollat upp att det skulle hålla sig från 7 grader och uppåt men tyvärr är väderprognoserna nuförtiden lika opålitliga som SJ:s tidtabeller. Paris i januari kan bjuda på 15 grader likaväl som minus fem.

Vi hann gå en kort promenad också men Andrews hund ville mest lägga sig ner överallt så mina stackars ben hann nästan frysa till is innan vi kom in i värmen. Jag skulle nog inte rekommendera själva kaféet/baren/restaurangen den här tiden på året men det kanske är annat på kvällen. Det var ett ganska märkligt ställe med konstig inredning och väldigt opraktiska sittplatser där man satt högre upp än borden och på bänkar som stod en halv meter ifrån. På söndagar har de brunch och det verkar som sagt vara poppis bland småbarnsföräldrar.

Buttes Chaumont ligger i Paris 19:e arrondissement och är en ganska trevlig park som jag inte besökt nog ofta. Jag kan förresten tänka mig att Buttes Chaumont har vissa likheter med Central Park i New York. Både kullar och trappor, stålbroar och asfalterade stråk där folk söndagsjoggar. Plus några kaféer. Någon som besökt båda och kan bekräfta eller dementera?

Tänk att det redan gått en vecka sedan jag traskade runt där i mina alldeles för tunna strumpbyxor. Jag har knappt varit hemma en vecka och saknar det redan. Tur att det inte är så långt borta. Det blir nog en till resa dit innan sommaren.
Jag åt för en gångs skull middag tidigt idag (alltså innan halv åtta vill säga) och nu tänker jag ta en dusch innan jag kryper ner i sängen. Jag började titta på filmen The Green Book medan jag åt så den tänkte jag fortsätta med.

Bonne soirée mes petits choux-fleurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.