C'est la vie

En måndag med traumatiska och litterära inslag

Min dag började med ett besök hos tandläkaren. Det är alltid lika kul att fylla på med lite självplågeri under regngrå och trötta måndagar, eller hur? Jag avskyr verkligen tandläkarbesök och medan jag snoozade väckarklockan lite för många gånger funderade jag – vid minst två tillfällen – om jag inte skulle ringa och dra en vit (nöd-) lögn om att jag var magsjuk. Ja det är på den nivån. Värst är ju egentligen att betala över tusen spänn för att få kräkreflex av salivsug-instrumentet och sedan halva tungan bedövad i tre timmar så att man nästan råkar svälja den när man pratar. Men det är ett nödvändigt ont om jag inte vill se ut som Gollum i käften när jag blir äldre. Nu har jag i alla fall inga fler hål i tänderna, tills vidare…

Efter den traumatiska och dyra upplevelsen hos tandläkaren (egentligen har jag faktiskt Malmös bästa och trevligaste tandläkare så jag försöker skilja på sak och person), promenerade jag gatan upp till Malmö Stadsbibliotek där jag satt i en timme och läste tidningar. Jag passade även på att låna fyra böcker. En bibliotikarie tipsade mig om Stoner och Stål, medan jag fastnade för Mitt namn är Lucy Barton och Om du får det här brevet efter att ha läst på baksidan. Någon av er som har läst en eller flera av dessa böcker? Jag är på sista delen i den här boken så tills jag läst ut den hinner jag bestämma mig för vilken som ska bli efterträdaren. Eftersom att jag är ganska kräsen med böcker och inte orkar slutföra dem ifall jag inte fastnat efter 20 sidor är det betydligt mer ekonomiskt att låna än att köpa dem. Jag förstår inte folk som lägger ner dyrbar tid på att läsa tråkiga/dåliga böcker eller titta på värdelösa filmer. Vilket slöseri.

Övrig tid av dagen har jag handlat, tvättat, städat garderobslådorna, druckit kaffe och tittat på Youtube-klipp. Min kompis Julia kommer snart hit på middag så jag ska diska och börja laga mat. Jag älskar när folk kommer på middag för då får jag en anledning till att laga någonting annat än tortellini med pesto eller kanelknäcke med avokado.

0 kommentarer

 • ineees

  Håller helt med dig om att det är slöseri att läsa färdigt/se färdig ”bara för att” om man ändå inte gillar det. Måste också fastna, annars lägger jag ner det. Stoner har mina föräldrar läst, de gillade den, men har för mig att själva poängen är att det inte händer något i den?? Hmm. Du får gärna skriva vad du tyckte sen om böckerna! Kram

 • artist

  Usch vad jobbigt med tandläkarbesök. Men nödvändigt. Skönt att ha det gjort i alla fall.

  Ja bibliotek är bra att det finns. Själv har jag lyckats med att köpa massa böcker jag inte har tagit mig tid till att läsa. Så har ett litet bibliotek hemma med olästa böcker. Är ganska praktiskt.

 • artist

  Jag läser för tillfället en bok som heter Food Pharmacy som handlar om antiinflammatorisk mat. Intressant, men var ett tag sedan jag läste något i den. Jag har perioder då jag läser mer och perioder då jag läser mindre eller ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.