C'est la vie,  Places in France,  Travels

Yesterdays beach scene

IMG_4769
I have to make a little bit of marketing – pro bono – for Biotherm’s sun sceen. I has a nice and fruity smell and is light so that you don’t need a lot of it.
IMG_4767
Unlike Nice, Juan-les-Pins has a sand beach. My feet thanked me for not getting bruises from the stones while getting into the water.
IMG_4771
I love my beach towel. You can find them at Oysho. They sell a variety of them in different patterns every season.
IMG_4775
It was with a bit of melancholy that I took my last swim in the turquoise ocean water. I miss it already.
IMG_4785
Doesn’t it look cosy and quaint? It’s even more inviting in real life.

IMG_4784

My friend Linda wrote me on whatsapp, asking how my trips was. I sent her this picture from my phone. Last meal in vacation paradise - a salade Niçoise, bien sûr.
My friend Linda wrote me on whatsapp this afternoon asking how my trips was. I sent her this picture from my phone. Last meal in vacation paradise – a salade Niçoise, bien sûr.

Såhär började jag min dag igår. Eller den började faktiskt med en kort löptur längs med vattnet, och när jag hade checkat ut samt lämnat mitt bagage på hotellet så gick jag snabbt förbi mataffären. Köpte en pain au chocolat för 0,75€, aprikoser (det måste man äta när man åker till Provence-området), en smoothie och vatten. Sen gick jag ner till en av de många så kallade beach clubs och beställde dagens första kopp kaffe (eller enda kopp kaffe nu när jag tänker efter) och la mig i en solstol. Just på denna strandklubben var de så himla trevliga. Hade jag bott i Juan-les-Pins permanent hade jag helt säkert varit stammis där på helgerna.

”Vous nous laissez comme ça. C’est vraiment dommage!” (= Lämnar ni oss sådär bara. Det är verkligen synd!), sa ägaren när jag betalade och annonserade min sorti. Det är det som jag älskar med att åka ner till södra Europa. Bortsett från äckelgubbar som beter sig som brunstiga svin, så är många män där så öppna och smickrande mot kvinnor. När det är på ett skämtsamt och lättsamt sätt så stör det mig inte utan det är bara roligt att småprata och skoja med dem. Ofta så hör de inte direkt att jag är utlänning, eftersom att jag tydligen inte har någon direkt accent när jag pratar franska, men efter en stund har jag säkert sagt ett och annat grammatiskt fel och då brukar de fråga varifrån jag kommer. Så fort man yttrar ordet ”Suède” så är det som att de genast måste upprepa det med stor entusiasm, ”aaah, la SUÈDE!”. Sedan börjar de antingen prata om Zlatan, IKEA eller hur vackra svenska kvinnor är.  Det finns undantag, men de är ta mig tusan inte många.

Om ni kommer till Juan-les-Pins en dag i framtiden, så måste ni gå till beachklubben Plage des Iles.

Jag kom hem sent i natt till Malmö. Planet var en timme försenat och när jag kom fram till Malmö så kom inte min taxi jag hade beställt. Efter 20 minuter struntade jag i det och tog bussen i stället. Jag sparade i alla fall minst 80 kronor.
Nu ska jag strax ut i det ”trevliga” vädret. 17 grader och regn känns lagom kul såhär efter en veckas solsemester. Som tur är så har jag en mysig brunch med Madde att se fram emot.

IMG_4772

//I wish that my day could have started like yesterday. I’ll let the pictures speak for themselves. After a short run along the sea, I checked out from the hotel and I took what I needed for a hangout at the beach. On my way down to the ocean I bought myself a pain au chocolat and a smoothie for breakfast and went to one of the beach clubs along the promenade – Plage des Iles. It turned out to be the perfect choice. It had a really nice atmosphere, and the staff were both service minded and welcoming. I stayed there the whole morning and then I had lunch before going back to the hotel. When I was about to leave the man who I think was the owner, said ”Are you leaving us? That’s a shame!” and gave me a wink. We chatted a bit and he said that he hoped to see me again soon. Besides the disgusting men who undress you with their horny eyes, I love how flattering the men are in the southern part of Europe. As long as they do it in a humorous and respectful way I have no problem with it. Swedish men should take after that a bit. They are usually don’t know how to make a woman feel beautiful and appreciated. Not all of them are like that, but my general experience is that they are a lite lame and beige.

Anyway. If you’re ever in Juan-les-Pins during summer, you should go to this place. I can promise you that if I lived there permanently, I’d be a regualar every weekend. As you might guess, I would rather be at the beach today as well instead of a rainy and cold Malmö. I arrived late last night because of delays and when I got to Malmö my taxi that I ordered hadn’t arrived 15 minutes after I called. Finally after 20 minutes, I went to take the bus home instead. Probably saved me about 100 SEK.  Luckily I have a brunch today with friends to look forward to. That will help against the post-vacation-blues.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.