C'est la vie

My 30 minute long model carreer

IMG_4656
New pants from Etam that I bought on sale. They are so comfortable. I could wear them day and night!

 

I onsdags kväll när jag gick runt i Juan-les-Pins på jakt efter en lämplig restaurang, passerade jag en tjej med en stor proffskamera som var i full färd med att fota en massa turister. Eftersom att jag är nyfikenheten personifierad, så frågade jag vad det var hon sysslade med. Hon berättade att hon jobbar som fotograf för en fotostudio och undrade om jag ville agera modell. Jag tänkte, ”why not?”. Hur ofta får man chans att bli fotad på det viset annars. Hon presenterade sig som Steffi och visade sig vara riktigt trevlig dessutom. Hon tyckte att vi skulle prova lite alla möjliga poser och konstellationer. Det var riktigt kul! Hon blev alldeles till sig och utropade ”c’est drôle ça, j’adore cette rencontre!” (= vad kul detta är, jag älskar det här mötet!). När vi var klara så frågade jag om hon inte kunde ta ett par kort på mig också, och det gjorde hon tydligen normalt inte, men sa att hon skulle göra ett undantag för mig. Hon undrade om jag reste ensam och så berättade jag om min blogg. Idag gick jag till fotostudion för att se mina bilder men de kostade 25 euro styck, vilket jag tyckte vara ganska saftigt. Så jag fick inte med mig några hem. Det var ju däremot en ganska rolig grej, och en typisk sak man kan göra när man inte reser i sällskap med någon.

Jag fick förresten en fråga från en läsare om just det där att resa ensam. Jag har tänkt att jag ska skriva ett inlägg om det, samt tips till den som funderar på att resa iväg på egen hand. Plus att jag har massor med bilder som jag inte har lagt upp. Det blir nog ganska mycket Frankrike på bloggen den närmsta veckan, men det kanske inte gör något?

Nu sitter jag vid min gate på Nice Airport och väntar på att gå ombord mitt plan som ska ta mig till Köpenhamn. Semestern är alltså över och det är dags att åka tillbaka till verkligheten. Det verkar dessutom som att det verkliga livet hemma är både blött och kallt. En kompis som bor i Köpenhamn skrev nyss i ett meddelande ”var beredd med din jacka!”. Ah là là…
IMG_4654

//On Wednesday evening as I was strolling around Juan-les-Pins looking for a restaurant, I randomly met this French professional photographer, named Steffi, who asked if I could consider posing for her. It turned out to be a really fun encounter and she was so excited to try different constellations, that we spent 30 minuter by the harbour shooting pose after pose. I felt like Kate Moss. Okey, maybe not, but it was really fun. I also asked her to take a few pictures of me with my camera. Unfortunately it was quite dark by the time we finished, and I forgot the external flash at home, so the pictures are a bit grainy but still I like them. The background is so pretty. Today I went to see the picture that she took with HER camera, but they were selling them for 25€ each, which I thought was a bit pricey. So I left without my amateur model photos. She was really nice though. She asked if I was travelling alone, and I told her about my blog. Are you maybe reading this Steffi? 🙂

Speaking of travelling on your own. I’ve had questions about that so I am planning to write a blog post about that, with some tips for you. Now I’m sitting by the gate at Nice airport, waiting to board the flight. Of course it’s late already so the planned arrival at 23.35 will probably push to past midnight. On top of that a friend of mine told me that I should be prepared to take out my jacket because it’s both cold and rainy in Sweden. Vacation is over. Back to reality.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.