C'est la vie

En sjukling i Köpenhamn ger boktips

Kan man kalla det tradition när tre resor tillsammans inneburit att en av oss varit sjuk vid något tillfälle? Mest har det varit jag som blivit sjuk. Egentligen är det under fyra resor för de sista dagarna på förra sommarens roadtrip blev M magsjuk. Fast vad kan man göra. Livet och sådär, ni vet.

Det blev trots en illavarslande förkylning ganska trevligt i Köpenhamn. Framåt kvällen hade jag ganska ont i halsen och kroppen var nog rätt så bräcklig för jag vaknade kallsvettig under natten. Vi hade åtminstone väldigt trevligt med hotellyx, solsken, goda drinkar, mat, sightseeing och lite shopping. Min shopping bestod av tre chokladscones, men ändå. Jag var nöjd. Det är för övrigt underbart att resa någonstans med människor som man kan vara sig själv med 100%. Där det inte finns någon prestige eller någonting tillrättalagt.

Sen blev jag såklart sjuk när vi kom hem och lämnade på grund av det inte hemmet på fyra dagar. Jag var så rastlös igår att M var tvungen att säga till mig att gå ut en sväng så att han skulle få lite lugn och ro. Så det blev en kort promenad innan jag satte mig på balkongen under ett parasoll. Hade en tanke att jag skulle läsa men just nu kommer jag inte riktigt till ro med läsandet. Kanske behöver hitta några riktigt fängslande böcker. Har ni några tips? Vet ju att ni som läser är riktigt upplysta och bildade, så några bra boktips borde ni kunna dela med er av. No pressure.

Här kommer några från mig:

  • Där kräftorna sjunger
  • Je m’appelle Agneta
  • Tillsammans blir man mindre ensam
  • Folk med ångest
  • Alla Lars Kepler-böcker om man inte är väldigt känslig

Hinner inte skriva ut författarna men ni är som sagt väldigt smarta, det vet jag, så ni löser det. Eller hur?

Nu måste jag gå och träffa sambon och en kollega till honom för AW och middag. Tjingeling!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.