C'est la vie

Snart är det över

Idag flyttstädas min lägenhet och i samband med det ska de även tömma mina förråd för att slänga bråte och skräp på tippen. En av mina sämsta, såväl som bästa, egenskaper är att jag är dumsnål. Jag hatar att betala för ”onödiga saker”, vilket inneburit att jag nästan alltid gjort allt själv varje gång jag flyttat…

… och där spillde jag kaffe på min dator så att den dog. En annan av mina sämre egenskaper är klumpighet. Jag har aldrig spillt ner tangentbordet tidigare men det var väl på tiden. Datorn har trots allt klarat sig ganska bra sedan jag köpte den för sex år sedan. Bra att jag i alla fall inte varit dumsnål med uppbackning av fotona på datorn ifall den nu inte skulle gå att starta igen, tur i oturen betalar jag för extra iCloud-utrymme så filerna sitter säkert. Jag har lärt mig min läxa: håll all vätska borta från tekniska apparater. Särskilt kaffekoppar.

Okej, tillbaka till min dumsnålhet. Jag brukar helt enkelt göra allt själv. Bära möbler och kånka på lådor upp och ner till källare och vind, i sista stund sitta på alla fyra som Askungen och skrubba kakelfogar en timme innan en hyresgäst ska flytta in, spelat Tetris i förrådet för att få plats med allt onödigt skit som jag samlat på mig under åren utomlands. Den här gången bestämde jag mig för att outsourcing var det enda rätta och glad är jag för det. Jag betalade för flytt, bortforsling av skräp och flyttstädning. Två duktiga städare polerar lägenheten medan jag sitter här på Östra Kaffebaren och sippar på mitt kaffe, aka boven i datordramat.

Vår lägenhet är full med möbler och flyttlådor men så fort vi rensat ut och organiserat vårt källarförråd kan vi stuva in allting som inte får plats hos oss. Tanken är att inom en snar framtid hitta ett gulligt sommarhus där min farmors gamla sekretär, mormors träkista och roliga loppisfynd kan få bo.

Jag ska bara hålla ut lite till. Snart får jag koppla av och slipper bära tunga grejer. På måndag sker överlåtelsen och jag är så lättad att det snart är över så att ett nytt kapitel i livet kan börja.

Som mamman i Titanic säger till sina barn: ”It will be over soon. It will all be over soon”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.