C'est la vie

En bra första arbetsdag

Jag ligger lite efter med både det ena och det andra vad gäller bloggrapportering, eller rapportering på bloggen då vill säga. Både helgen i Paris och roadtrip:en har legat på is sedan juli, men så blir det ibland. Jag kommer alltid på att jag vill skriva sent på kvällen när jag varken har ork eller tid.

Idag var första dagen på mitt nya jobb och det känns verkligen bra det här. Jag har fått ett så himla bra intryck bara av den första arbetsdagen. Ska bara komma ihåg att äta något mellanmål på eftermiddagen för vid halv tre började energinivån gå ner. Det är möjligt att jag drack lite mer kaffe idag än jag borde gjort, men så kan det bli. Det var mycket att gå genom under både för- och eftermiddagen. Som att installera arbetsmobil och dator, bli inbjuden till en massa möten, bli välkomnad av kollegorna på Stockholmkontoret och synka schemat för mina första två veckor. Det är genomgångar och introduktioner av olika system och guidelines på olika håll, vilket jag verkligen gillar. Jag vet inte hur många gånger tidigare jag börjat på nytt jobb och så sitter man bara där som ett fån den första veckan och förväntas killgissa sig till saker medan ingen har tid för att gå genom någonting med en. Så är det verkligen inte här. Alla verkar så nyfikna och måna om att nya kollegor ska känna sig väl till mods.

Nästa vecka ska jag åka upp till huvudkontoret i Stockholm i några dagar vilket jag ser fram emot. Jag ”träffade” några kollegor över Teams i morse (blev pinsamt självmedveten och obekväm när jag såg mitt bleka nylle i kameran), men det blir såklart något helt annat att träffa dem personligen.

Jag firade min första avklarade arbetsdag med att värma upp en pimpad fryspizza (jag köper Dr Oetkers margarita som jag toppar med parmaskinka, extra mozzarella och färsk basilika) i ugnen och dricka ett glas vin på balkongen. M är ute på jobbgalej ikväll så jag satt där och njöt i min ensamhet medan jag kände mig nöjd och stolt. Sedan ringde Farrah och bjöd in sig själv tillsammans med en flaska Prosecco, så vi drack och njöt ännu mer där på balkongen. Mycket njutning och flera halvfulla glas idag med andra ord.

Nu ska jag duscha, läsa och sova. Ciao!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.