These past three work weeks

Plötsligt händer det. Då dyker jag upp som gubben gumman i lådan. Som nu då. Hej hej hallå!

Tiden går snabbt när man har roligt, och inte har så mycket energi över efter arbetsdagens slut. Det är riktigt kul att ha börjat jobba igen. För visst är jag trött. Ovan vid tidiga morgnar, åtta timmars arbetsfokus och sociala interaktioner från morgon till sen eftermiddag. Samtidigt som jag är väldigt glad och tacksam för att allt blivit så bra till sist. Även väldigt lyckosam över att ha en så tålmodig och stöttande sambo som låtit mig ta min tid att hitta rätt väg i arbetslivet. Som peppar, påminner mig om att inte kräva för mycket av mig själv och köper blommor för att fira min framgång i livet. Jag vet att det är få förunnat.

Jag har hunnit jobba exakt tre veckor på min nya tjänst. Förrförra veckan befann jag mig i Stockholm för introduktion på huvudkontoret. En så kallad onboarding med möten och ”hej nya kollega”-samtal. Veckan efter, alltså förra veckan, klev jag återigen på ett flyg upp till Arlanda för två dagars konferens ihop med kollegorna på Oslo-kontoret. Jag har nog aldrig fikat så mycket som under de två dygnen. Morgonfika, förmiddagsfika, efter-lunchen-fika, eftermiddagsfika etc etc. Inte för att jag klagade över det men jag behövde både sockerdetox och en paus från socialt umgänge när helgen kom. Det är i alla fall väldigt härliga människor jag jobbar med. Att gapskratta mycket under arbetstid är ett gott tecken på att man kommit till rätt arbetsplats om du frågar mig.

Här kommer en bildkavalkad från senaste veckorna.

Taxibild med mina nya skor som skymtar i bakgrunden. Köpte dem till halva priset på en outlet som jag och M brukar åka till. Det fanns ett par i min storlek = tecken från högre makter. För övrigt är verkligen inte Sturup aka Malmö Airport någon speciellt charmig flygplats att tillbringa en timme på. Hade inte mycket att välja på för min frukost så det fick bli Espresso House. Inte en favorit direkt men bättre än det andra som fanns där.

Stockholmskontoret, som även är företagets huvudkontor, ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Nära till Spybar till exempel. Måste säga att den gamla 90-talsnattklubben huserar i en väldigt vacker byggnad.

Efter min arbetsdag checkade jag in på Hotel Birger Jarl, ett trevligt hotell som ligger ett stenkast från kontoret. Jag älskar att bo på hotell, särskilt ensam.

Gick en runda på stan efter jobbet första dagen. Provade den här trenchcoaten som jag funderar på att köpa när jag får min första lön (lite störigt att jag började två dagar efter brytdatumet så att augustilönen kommer i slutet på september – bankkontot är inte fett just nu – men den som väntar på något gott…). Har redan en beige men den här är lite mer solid och fodrad så att den går att använda längre in på hösten. Vad tycker du? Den är lite mörkare blå irl.

Gick av en slump förbi en FACE Stockholm-butik där de hade kvällsöppet och ett event. Serverades vin och pratade med de härligt käcka äldre damerna som jobbade där. De hade lite problem med betalningarna så det var mycket snack om att ”svissa” hit och ”svissa” dit. Hehe. Köpte äntligen mitt efterlängtade krämrouge som inte går att få tag på i Malmö. Jag var väldigt nöjd när jag traskade tillbaka mot hotellet i regnet med vinslatten som skvalpade i plastmuggen.

Orkade inte mycket annat sedan än att ringa ner till restaurangen och beställa en tallrik med hamburgare och pommes. Kollade på någon brittisk talkshow och pratade med M.

Dag 2! Jobbade såklart hela dagen på kontoret. Satt i massa möten med kollegor som berättade om sig och jag berättade om mig. Vid arbetsdagens slut mötte jag upp med min kompis Pascal som satt på Bistro Rigoletto. Vi känner varandra från Paris och det är en sådan där vän man inte måste prata med jämt men när man väl ses sådär vartannat år så känns det som igår. Himla fint. Ett par timmar och två glas vin senare skulle han hem till sitt och jag strosade tillbaka mot mitt. Köpte sushi på vägen och bäddade ner mig under täcket.

Resten av jobbveckan i Stockholm bestod av teamlunch på Asian Post Office (väldigt gott var det!), bråk med kaffemaskin, väldigt trött middag ute med mina två Malmö-kollegor som också kom upp till huvudstaden mot slutet av veckan och ännu fler möten.

Sen var vi som sagt på konferens. Bakar ihop de bilderna lite för annars blir det här inlägget väldigt avlångt. Vi landade ganska sent i torsdags och i fredags var en fotograf bokad för att ta bilder på oss till hemsidan. Jag kände mig väl inte direkt som den mest pigga och fräscha människan, but the show must go on. Det var bara att pudra näsan och spraya håret. Han var duktig så det ska nog bli bra.

Igår var jag med på mitt första kundmöte vilket var kul. Det är bara så mycket att ta in och prestationsångesten har inte visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna. Idag var en något tung dag med självtvivel och inre stress. Kanske spelar även magkatarren som just nu härjar i min kropp in. Jag har inte så hög tröskel för något alls. Jag tänkte ta en dusch nu och sedan lägga mig under täcket för att få mina nio timmars sömn. Just nu kompromissar jag inte mer den varan. Efter 1,5 dag med hemmajobb (vi jobbade alla hemifrån) ser jag fram emot att gå till kontoret i morgon och hänga med mina kollegor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen