C'est la vie,  Q&A

Listan om 2023

Gjorde du något 2023 som du aldrig gjort förut?

Jag började jobba som konsult, vilket var ett väldigt nytt karriärssteg. 
Jag köpte en lägenhet tillsammans med min sambo (mer om detta snart!)
Gick för första gången i mitt vuxna liv över från Android till iPhone. Det var en förhållandevis smärtfri process.
Tog mitt körkort. Det var däremot en emellanåt smärtsam process.

Vad var din största jobbframgång 2023?

Att jag började året med en ny tjänst inom det jag vill jobba med och allt jag åstadkommit professionellt. Jag har lärt mig nya program/system, fått beröm från både kollegor och chefer samt tagit mig an utmaningar trots att de känts läskiga. Dessutom lyckades jag bygga upp mitt självförtroende och min självkänsla igen när det kommer till att återvända till en bransch jag inte jobbat i på flera år.

Och på ett personligt plan?

 • Att jag äntligen tog körkort. Bästa beslutet på den här halvan av mina trettio. Det stärkte självförtroendet och gjorde att jag känt mig mer stolt över mig själv.
 • Jag har fördjupat gamla eller ytliga vänskapsrelationer och lärt känna nya bekantskaper. Ett par av dem har sedan förvandlats till nära vänner som jag har stort förtroende för.
 • Jag har jobbat upp en riktigt solid buffert och fokuserat på sparande. Det känns så himla bra att kunna leva i nuet samtidigt som jag bygger upp en ekonomiskt framtida trygghet. Lyckligtvis är vi väldigt synkade där M och jag. Vi är båda livsnjutare som älskar att se sparkontot växa, haha!
 • Mattias och min relation har blivit starkare tack vare att vi båda jobbat på vår respektive personliga utveckling och på att stärka de delar som behövts mer prioritet. Det har lett till bättre kommunikation och färre konflikter.

Vilka platser besökte du?

Jag var i London i januari med Mattias familj, sen i april åkte jag till Dublin med jobbet och strax därefter tillbringade jag en vecka i Paris. I slutet på september åkte vi som sagt på årets långresa till USA. En vecka i Philadelphia och fem dagar i New York. The trip of a lifetime. Bästa var nog veckan i Philly med Erin. Är så tacksam för de upplevelserna och all tid tillsammans med en av mina allra bästa vänner.
I början på december var jag i Berlin där koncernen bjöd på årets julfest.

Bästa dagen på året?

Många! Eftermiddagen på Hotell Skansen i Båstad där M och jag startade året med spa och mys. Arbetsdagar när jag känt att jag gjort bra ifrån mig och kommit hem med positiv energi som strömmat i hela kroppen. Dagen då jag äntligen klarade uppkörningen. Utflykter i vårsolen med kvittrande fåglar. Soliga och varma sommardagar med svalkande bad. Alla stunder med vännerna. En dag med sightseeing i Dublin ihop med mina kollegor. Dagsutflykten till Cape May med Erin och Josh. Dygnet i Köpenhamn i somras med övernattning på Villa Copenhagen tillsammans med Micke och Linn. Vardagdar med M när vi varit kära och inte bråkat över världsliga saker eller för att någon är trött/hungrig/frustrerad på jobbet.

Vad gjorde du på midsommar?

Jag firade på Öland med ett härligt gäng.

Vilken var den bästa festen?

Förutom Berlin då så var det några fester som var extra roliga. Allt som innehåller god mat och dryck, härliga människor och dans brukar vara en hit. Bland annat min kompis Maddes examensfest i somras, after ski-festen på kontoret i våras och sen hade ganska ganska kul på Media Evolution Citys årliga sommarfest tillsammans med Marcel och Erik. Många trevliga middagar också, både spontana och planerade.

Julfest i Berlin, här med min kollega Steve.

Middag hos grannarna och sommargrillfest med utsikt över Öresund.

Bästa köpet?

Den svarta, tighta långkjolen Lala Skirt från Residus och en blå sweatshirt från H&M användes jag varannan dag under första halvan av 2023 så de var definitivt bra köp. Köpte även en rosa och marinblå Betty Cardigan och en Colette Marinière med ljusblå ränder från Sézane som jag bär hela tiden. Fyra väldigt bra köp. Har köpt andra bra grejer också men även återupptäckt favoritplagg i garderoben.


Andra bra köp: Lägenheten, resorna, grejer till hemmet, körkortet.Bästa matupplevelsen?

Många sådana. Bland annat har jag återfått intresset med matlagning, vilket legat vilande de senaste åren. Sedan har vi ätit mycket gott på alla restauranger häromkring Möllan. Älskar maten på Grand till exempel. Finns så många bra och prisvärda ställen här där vi bor. Metro, Restaurang Asien, Restaurang Möllan, Soi 29, Asino, Krua Thai. Åt även brunch på Boulebar vid två tillfällen och det är minst sagt en underbar upplevelse smakmässigt. Körde även ofta ut till Limhamn i somras för att äta frukost på Geijersgatan. Dyrt livsnjut, men värt det.

Den här rätten med varmrökt lax, sås, sparrisbloccoli och potatis på Metro var något av det godaste jag åt under hela 2023. Fast det kanske också berodde på omständigheterna – måltiden vi unnade oss efter flera dagars renovering av vårt matsalsrum.

Utöver det åt vi gott i New York!

La Esquina Downtown Manhattan till vänster och middag på takbaren på hotellet Moxy Brooklyn.

2020-stilen?

Väldigt mycket kjol eller shorts och t-shirt på sommaren. Samt linneskjorta, jeans och mjuka tröjor. Mina randiga långärmade toppar har också gått varma i tvättmaskinen. Eftersom att det var ganska kallt ända in i maj (sista bilden nere till höger är från början på maj i Paris – det var inte speciellt varmt den veckan) har jag knappt använt vissa sommarplagg under 2023.

Hoppas att det blir annorlunda under 2024. Vill inte ha höstvinter i tio månader igen. Vintern är som vanligt. Hellre varm än kall så jag kör alltid bekvämlighet framför mode. Har gått runt i Mattias slitna hoodies mer än något annat. Är dock sugen på att faktiskt anstränga mig lite nu fram till våren. Kanske bära ullkappan lite oftare än dunjackan.

Vår/vinter/höststilen

Nog med egobilder på mig.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Många saker! Körkortet, min pojkvän, nya och gamla vänner, gulliga kattvideor, veckan i Paris och resan med M, mina kollegor och jobbet, musik, improvisationsteater, min förbättrade mentala hälsa, sommarvärme, solen, att fuldansa i köket med min knäppa sambo en lördagsförmiddag, mitt hem, vackra solnedgångar, insikter och acceptans som lett till att jag har fått svar och avslut, kärlek från och till människor, doften av syrener i maj, empati.

Och ledsen?

Människor i min närhet som sårat mig, att jag varit sjuk ganska mycket, brister på resurs inom sjukvården, krig och elände, personer som inte borde få vara föräldrar, när jag och M inte lyckats kommunicera och besvikelse uppstått, relationer som runnit ut i sanden eller inte fått den omvårdnad jag hade önskat, den förbannade fotsvampen som aldrig försvinner (borde inte bo i ett land där jag måste ha fötterna instängda 80 % av året), ångestpåslag och panikattacker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Även om det funnits stunder eller perioder då jag varit ledsen så har 2023 varit ett mycket bättre år när det kommer till min mentala och psykiska hälsa än föregående. Mycket fint har skett som stärkt mitt självvärde och relationen med mig själv.

Något oväntat som hände?

Ja det är väl att jag kuggade mina första fyra uppkörningar, haha! Trodde inte att det skulle vara så svårt.

Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit, tränat och skrivit.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Bråkat med min kille, tvivlat på mig själv och oroat mig i onödan. Tagit åt mig av dumma saker folk sagt eller gjort.

Årets låtar?

 • Nån av oss – Miriam Bryant
 • Kuiper Belt – KÅRP
 • Calm Down – Rema with Selena Gomez
 • Always be my baby – Mariah Carey
 • Colors – Black Puma
 • champagne problems – Taylor Swift

Här är min Wrapped från 2023 för den som är nyfiken.

Favoritserie?

Kollade ju genom hela Gossip Girl. Har även sett Silo och The Last of Us som jag tyckte var bra. Började på Bardot och nya säsongen av The Morning Show också men kom av mig. Får se klart dem, plus några andra.

Bästa filmen?

Det har varit ett sämre filmår än serieår för min del. Har inte sett så mycket film, eller så kommer jag inte ihåg dem. Jag såg Barbie häromdagen men tyckte inte att den var så himla bra. Promising Young Woman såg jag och den var bra.

Bästa boken du läste i år?

Tyvärr ingen som satt stora spår. Jag läste ”Färskt vatten till blommorna”, vilket tog typ ett halvår för den var så seg men jag vägrade ge upp. Den var fint skriven, men så tråkig. Om man gillar den typen av lite mer konstnärliga och pretentiösa böcker så kan jag rekommendera den. Nu sist läste jag ”Mina åtta år i Kality” av Ingela Jansson och Lena Lindehag som faktiskt var ganska fängslande (pun intended), även om den väckte blandade känslor. Jag växlade mellan att tycka synd om henne och att hon var en ganska usel människa och mamma.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag fick ett nervöst sammanbrott, men innan och efter det var det ganska bra. Fick frukost på sängen av M och sen kom familj och vänner över för att fika.

Är det något du saknat år 2023 som du vill ha år 2024?

Fler sociala och festliga tillfällen. Ta mer initiativ till roliga aktiviteter med vänner och bli bättre på att höra av mig. Hitta en bättre hormonell balans så jag slipper pms och bli sjuk varje månad innan mensen.

Annat jag vill göra mer av det här kommande året:

 • Fortsätta spara en stor andel av min inkomst till framtiden men också leva i nuet
 • Stärka min fysiska hälsa med träning, mindre stress och mer tid utomhus
 • Läsa fler böcker och skriva fler texter
 • Framkalla och göra förstoringar av mina foton
 • Åka på en längre resa till en paradisstrand
 • Gå på fler romantiska dejter med min kille
 • Bli mer allmänbildad

Högsta önskan just nu?

Att jag ska få förbli frisk resten av vintern. Please!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.