London,  Travels

Var det hela en dröm?

Med viss lättnad över att vara hemma låste vi upp lägenheten strax efter halv fem i eftermiddags, efter ett intensivt dygn som mestadels tillbringats på resande fot. På tåg, flyg, till fots, på tunnelbana och i taxi. London-besöket var intensivt och när vi steg av tåget på Triangeln i eftermiddags kändes det nästan som om det hela varit en dröm. ”Var vi verkligen i London i 18 timmar? Jo det hände faktiskt.”

Phantom of the Opera var en häftig upplevelse, även om vägen dit förvandlades till ett sprinterlopp för att hinna innan de stängde dörrarna (på grund av förseningar från flygplatsen och en väldigt komplicerad incheckning på hotellet, men mer om det senare). Det var minst sagt coolt att få se en föreställning på Londons West End för det har jag aldrig gjort tidigare. Blev alldeles hänförd av scenografin och de duktiga skådespelarna. Även om jag nog föredrar musikaler där replikerna är mer prat än sång, och sångerna är, ja själva sjungandet. Jag kände ungefär samma när jag såg Les Misérables men så är också musiken någonting alldeles extra.

Vi hann inte med någon sightseeing i London men efter frukosten i morse gick jag en kort promenad på egen hand i kvarteret. Vi bodde precis vid Hyde Park så dit styrde jag stegen och tog fina foton i motljus innan jag vek av på några smågator på vägen tillbaka till hotellet. Det blåste kallt men solen sken vilket var väldigt tacksamt efter att den gångna veckan här i Malmö i princip regnat bort.

Jag kände mig väldigt brittisk i min skotskrutiga halsduk och brittiska keps. Det kändes så onaturligt att titta åt höger när jag gick över gatan. Blicken letade sig omedvetet åt andra hållet. Konstigt det där hur vanan sitter gjuten i ryggmärgen.

I brist på energi och lust till matlagning fick kvällens middag bli en beställning av två Pad Thai via Foodora. Nu chillar vi i två olika rum för båda två behövde egentid efter det här dygnet, men kollar liksom läget hos den andra emellanåt. ”Hur går det för dig? Okej bra, puss hej”. Jag ska leta upp någon bra serie att titta på och snacksa på några shortbread som jag köpte med mig hem.

Har ni några tips på bra serier? Jag gillar i princip allt utom Marvel eller långsamma serier där det inte händer någonting. Har tröttnat lite på The Wire för ingenting händer.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.