C'est la vie

You gotta take the good with the bad

Hej på er. Det är näst sista dagen på år 2023. Jag tycker att det här året har gått extra snabbt. Jag har börjat på en årssammanfattning/årslista som jag tänkte publicera i morgon eller på nyårsafton.

Den här månaden har verkligen inte varit i topp som årets friskaste. Jag har mestadels varit sjuk hela december, eller egentligen till och från sedan mitten på november. Det ena har avlöst det andra känns det som. På annandagen var vi hos min pappa och hans fru Ewa för att fira jul och på kvällen började vänsterögat göra ont. Vaknade sen med ögoninflammation som hållit i sig resten av veckan tillsammans med en lätt förkylning. Tror ni inte att jag fick ett munsår på det också? Jodå. Idag skulle vi ha åkt ner till Ystad för att bo en natt på Villa Strandvägen med tillhörande spa på Ystad Saltsjöbad, något vi sett fram emot i flera veckor. Den planen fick vi vaska. Som tur är betalades det med ett kreditkort så det verkar som att vi kommer bli ersatta tack vare den extra reseförsäkringen. En klen tröst på ett lyxproblem.

Just nu känner jag mig ganska sliten och omotiverad. Skulle vara ledig och göra roliga saker i mellandagarna. Hade tagit semester. Skulle ha energi, klä upp mig och äta god mat. Pussas med min sambo. I stället är båda ganska less på situationen vilket inte direkt sprider positiv energi i hushållet.
Någonting behöver förändras för såhär bräckligt har inte mitt immunförsvar varit på länge. Min chef föreslog att vi skulle göra en helrenovering på mig. Ha! Det vore nog bra.

Jag tror att jag avslutar här innan det blir alltför grått. Kanske kan du titta på videor med kattungar för att inte bli totalt nedslagen efter detta blogginlägg? Själv ska jag fortsätta med att se på The Parent Trap (den från 1998) på Disney Plus. Den är lagom corny, lättsmält och feelgood.

Eller förresten! Jag vill inte avsluta i en sådan dyster ton. Det har såklart funnits flera ljuspunkter under julhelgen. Delar några bilder från den senaste veckan.

Sista jobbdagarna innan semestern hade jag ett kortare uppdrag med att översätta en manual, åkte på en halsinfektion veckan innan jul så jag jobbade hemifrån. Annars föredrar jag att vara på kontoret de flesta arbetsdagar. Tog mig genom det hela med en låda Noblesse. Blev klar med jobbet lagom till fredag eftermiddag. Unnade mig en ensamlunch på Miso mellan julklappsköpen innan jag gick på julledighet. Älskar deras misosallad med flamberad lax. Hade kunnat äta den tre dagar i veckan.

Såhär såg jag ut när jag väl kunde lämna min sjukstuga. Jacka från Uniqlo, strumpbyxor från Lindex och gammal kjol från & Other Stories. Något blek med röda läppar och ett tappert försök att addera färg till ansiktet. Hittade fina pyjamasbrallor till mig själv på H&Ms herravdelning (de finns här men tyvärr inte på rea). Small var perfekta i storleken. Hittade även en sjal till M och strumpor till två kompisar som skulle komma på julaftonsfrukost. Tog hissen som en och annan barnvagnsmamma.

Julaftonsfrukost hos oss med Erik och Marcel. När vänner är som familjemedlemmar så ska det såklart firas tillsammans. Alla tre fick likadana strumpor i julklapp, förutom Erik som gillar färg mer så han fick blå medan de andra två fick grå. Jag har inga fler bilder från julafton men vi tog det sedan lugnt medan de åkte iväg till den enas mormor för lunch och till middagen kom mamma över. Det åts mat och delades ut julklappar och så kom E och M tillbaka.

Firade jul med pappa och Ewa som flyttat hem till Sverige (ni minns säkert att de bodde några år i Spanien) helt och hållet och köpt hus utanför Landskrona. Fint att ha dem nära igen nu när de börjar bli till åren. Även brorsan med familj kom dit. Vi åt gott, spelade spel, hamnade i intressanta diskussioner och sen sov M och jag över. Jag tog tyvärr inga bilder där heller men det var supermysigt. Var så glad över att få kramas med mina brorsbarn och känner tacksamhet över att ha pappa och Ewa nära igen.

Hann även med en middag på stan med kusinen innan jag blev sjuk igen. Såhär fint är det på Gustav Adolfs Torg här i Malmö kring jul. Tycker att belysningen i träden är så stämningsfulla.

Vi åt god sushi på Sushi Rebellion. Det är inte särskilt billigt men håller helt klart hög kvalitet. Smakrikt och annorlunda. Det blev en och annan ”hetlevrad” diskussion men det är standard för oss två, haha. Vi har många likheter men också många olikheter i hur vi ser saker och ting. Oavsett vad så var det kul med kvalitetstid bara vi två.

Två roliga och spännande saker händer om en dryg månad. Får inte glömma bort allt det som faktiskt är positivt för det negativa är trots allt övergående. Jag ska berätta mer om de sakerna efter nyår. En ledtråd är att vi snart behöver köpa fler lampor till hemmet. Såg denna på Bauhaus och tänker att den kanske kan passa i ett tak.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.