Things I like

Julgranen

Sjukstugan fortlöper här hemma. Åtminstone för min del. Idag var jag på vårdcentralen vilket var ganska meningslöst och slöseri med tid. Fick träffa en sjuksköterska som kollade i halsen och i öronen, och kände lite utanpå halsen. Reagerade på att han inte tvättade händerna innan. Borde inte det vara standard dessa tider innan man pillar på en patient? Tydligen hade jag vax i ena örat och var röd i andra men fick i princip inga vettiga svar. Bara att jag skulle vila och köpa någon öronspray (som jag inte köpte sen för det hade börjat regna en massa när jag kom ut igen). Jahapp. Kör samma som igår kväll: två alvedon, en Ipren och insomningspiller (antihistaminer som jag köpt receptfritt på franska apoteket och inte är beroendeframkallande). En halvtimmes läsande och sen somna innan kl 22.30. Hoppas att det ska kurera mig till friskhet i morgon.

I lördags köpte vi gran. En hög kungsgran på nästan tre meter som M konkade hem nästan helt själv. Jag hjälpte till med att bära lite av toppen, vilket säkert stjälpte mer än det hjälpte. Efter en bit slängde vi upp granen på en Malmö by bike och skjutsade hem den på det viset. Vi betalade cash för säljaren tog inte Swish. Väldigt mycket Malmö och Möllan över det hela om ni frågar mig. Måste säga att jag älskar det. Trivs väldigt bra i den här delen av stan. Det är lite som att bo i ett hittepåland i Vatikanstat-storlek som är en mix av Mellanöstern, Balkan, 70-talets Sverige och Östeuropa. Uppmixat med halvrika millenialhipsters och deras 2,3 barn.

Där ligger jag troligtvis och jämrar mig i soffan. ”Älskling, kan du ta en bild på granen? Jag är sjuuuk och orkar inte”, sa jag för att kunna skicka en bild till någon lycklig jäkel. Tyvärr är den halvklädd och skulle behöva lite mer glitter och fler kulor men sådant kan jag ju inte gå och köpa nu när jag är sjuk. Paketen är mina från M och sen två stycken som är till oss från oss. Hans julklappar har jag inte köpt ännu. Vill bli frisk så att jag kan handla det jag behöver handla och göra roliga saker. Är trött på att vara hemma och trött på att vara trött.

Jag är för övrigt väldigt glad över att ha en gran det här året. Förra året skippade vi både gran och julklappar, och det var så deppigt utan. M gillar inte julklappar men vi kompromissade i år med att bara köpa presenter som den andra behöver eller ändå velat köpa. Plus någon överraskning. Tycker att det är mysigt med julklappar så länge det inte blir ett överflöd eller att köpa bara för att köpa. Sen är jag barnsligt förtjust i att öppna paket, och ge paket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.