Paris,  Travels

Paris was as Paris usually is

Nu är jag tillbaka i etern efter ett par veckors radiotystnad, förutom för er som följer mig på Instagram såklart. Om du missat mina otroligt viktiga uppdateringar från den franska huvudstaden, så finns alla stories i min profil. You’re welcome.

Paris var som Paris brukar vara i april. Levande, grönt, tvära väderväxlingar, turistfyllt och köer på Monoprix som rörde sig i takt med sengångare. På gott och ont förändras vissa saker inte med tidens gång. Jag hade glömt hur god en parisiskt pain au chocolat för en dryg euro är och att man måste klä sig för alla årstider på en dag. Ett antal gånger var jag tvungen att springa upp till lägenheten och byta om efter att ha gått ut ur porten och promenerat tio meter ner på rue de Rivoli. ”Nähä, jag behövde visst inte den stickade tröjan” eller ”jag får nog byta till byxor”. Det hjälpte inte direkt att ha PMS samma vecka och grav beslutsångest. Trots det var jag så tacksam och glad över att få de där dagarna i min forna hemstad, på egen hand såväl som med några av mina saknade vänner. Det är fint att ha några av dem kvar i stan, även om många flyttat därifrån.

Energin och kreativiteten till att skriva har inte riktigt funnits där senaste veckan (eller de senaste två veckorna nästan), så jag ville inte tvinga fram någonting. Under dagarna i Paris hade jag inte ro till att sitta framför datorn, fast såhär i efterhand hade jag nog behövt göra det vissa stunder för att faktiskt behålla några rutiner. Jag märker att min kropp är stressad, likaså mitt sinne. Jag skulle nog behöva koppla ner och koppla bort lite mer. Jag vill leva mer i nuet och inte så mycket på sociala medier för det tar energi och fokus från sådant som är bra för mig mentalt. Inte för att jag mår dåligt på något vis – tvärtom. Just nu känner jag mig glad och tillfreds med det mesta. Jag vill bara lägga tid på annat än snabba dopaminkickar och random nonsens på Instagram. Till exempel vill jag: läsa mer böcker, träna, laga mat, baka och skriva. Ska göra ett försök nu i veckan och börjar ikväll med att lägga bort mobilen på köksbänken, sen får den ligga där i flightmode tills väckarklockan sätter igång i morgon bitti. Tror ni att jag klarar det?

Kameran hängde med mig nästan hela tiden under veckan i Paris så jag har såklart bilder att dela med mig av. Några kommer här nedan. Fotograferandet är även det någonting jag fått tillbaka intresset för. Det är kul att hela tiden utvecklas och se framsteg jag gör. Ibland kan jag tänka ”där fick jag fan till det, vilken snygg bild!”. Det gäller att boosta sig själv när tillfället dyker upp, för tusan. Paris är dessutom en väldigt fotovänlig stad.

Nej, nu är det dags att stänga datorn för den här tisdagen.

Fortsättning följer…

2 kommentarer

  • Ajli

    Jag tror att du klarar det, om du inte behöver googla saker och sånt, men att vara utan scrollet tror jag! Jag är just nu lite i en period då det är nästan tvärtom. Förutom att jag också är glad, men jag söker fler snabba dopaminkickar! Jag behöver ha det roligt, skoja och leka! Mitt liv är så himla mycket på allvar nu, eller egentligen är det MITT JOBB som är så himla mycket på allvar. Och det sipprar in i livet, gör att hela mitt väsen blir en lärare. USCH och FY för det… jag har inget lärarkall, det är inte vem jag är utan det är vad jag gör.

    • Christine

      Ja det är ju det där med att googla fram saker. Tog nääästan fram mobilen igår kväll när jag ville söka på något som stod i boken jag läste. Haha! Förstår din känsla och kan relatera. Kanske kan du börja på någon aktivitet som går i linje med dina intressen? Själv går jag på impriovisationsteater en gång i veckan och det är sååå kul. Skrattar så jag får träningsvärk i magmusklerna och får så mycket energi av de andra. Hoppas att du finner någonting som passar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.