Paris,  Vacation

Bonjour de Paris !

Här har ni min utsikt från balkongen den närmaste veckan. Det är så att jag blir avundsjuk på mig själv. Jag är så tacksam för att min kompis Phil lånar ut sin lägenhet till mig. Han åker till Sydkorea och Japan idag så jag har hela hemmet för mig själv.

Flygningen gick bra med en liten försening bara, och sen irrade jag runt en stund på terminal 1 för att jag inte mindes hur jag skulle ta mig till RER:en därifrån. Hade helt och hållet glömt bort att man ska ta CDGVAL till terminal 3. Väl där höll de på att bygga om så jag hittade först inte ner till spåret. När jag sen kom fram till Les Halles för att byta till metron kom välbekanta förnimmelser tillbaka till mig. Här känner jag mig som hemma.

Kom fram till Saint-Paul och gick med bestämda steg över gatan och in genom porten. Jag har varit här tidigare back in the day när Phil brukade ha sina legendariska hemmafester. Han gick alltid omkring med en flaska champagne eller vin och fyllde på folks glas, och så minglade jag med människor från alla håll och kanter på den där balkongen. Vi var ett gäng som hängde på events på Svenska Handelskammaren eller Svenska klubben (Phil har bott i Sverige och pratar nästan felfri svenska), och möttes på afterworks och picknicks.

Han har haft en kompis på besök från Boston som åkte i morse, så vi satt länge och pratade om att skapa start-ups, Hövding-airbags, gamla minnen och annat som jag inte minns nu.

Jag sov dåligt inatt vilket troligtvis var pga det där snordyra kaffet jag drack kl 17, men det gjorde inte så mycket. Jag är ju i Paris och har semester! Gick ut och köpte en pain au chocolat till mig samt croissant till Phil, sen förbi Carrefour för yoghurt. Nu är jag laddad med kaffe och är någotsånär mätt (glömde köpa ägg och känner att jag behöver äta något mer näringsrikt till lunch). Tänkte bege mig ut för några ärenden. Behöver köpa shampoo och deo, och kanske fylla på kylskåpet med lite matvaror. Solen skiner och det ska bli 17 grader. Nu mår hon.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.