Weekend

Wine & Cheese

 

 

Vad tänkte jag innan jag började gilla ost? För sådär tio år sedan var jag ganska kräsen och kunde inte äta någon slags ost alls. Nu älskar jag det. Det enda jag inte gillar är grön- eller blåmögelost. Här i Frankrike finns ju dessutom en hel uppsjö av ostar och deras ostkyl på Monoprix är ungefär lika stor som vår tacos-hylla på Ica Maxi. Camembert, Tomme, Brie, Roquefort, Faisselle, Chèvre… Det finns hur många som helst! 

 

Går man ut på brasserier eller restauranger i Paris är det ett måste att beställa in en ostbricka. Vi äter ju ofta franska ostar med salta kex i Sverige, men här äter man det såklart med färsk baguette. Ett glas vin till det och kvällen är fulländad.

 

I fredags jag och en vän till Les Puces des Batignolles för ost och vin, ett ställe som ligger några hundra meter från min lägenhet som jag gillar mer och mer. När Sara var tvungen att gå kom Natalie och en annan svensk vän förbi. Ibland är det perfekt att göra någonting sådant en fredag, men ändå avsluta kvällen relativt tidigt. 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.