Tankar och händelser en vecka i mars

Jag är nog den åttiotalisten som föredrar att skriva på en dator snarare än mobilen. Ändå ligger jag nu här i sängen och skriver frenetiskt på mobilen för att jag inte orkar hämta datorn. Jag har förresten insett att jag alltid bara skriver med högertummen. Kanske är det därför jag tycker att det är så jobbigt att knappa ner längre texter på ajfoenen? Om ett sms behöver vara längre än tre meningar drar jag ut på att skriva det. Nu vet ni detta om mig.

Vad händer här då? undrar kanske ni med myndigt polis-tonläge. Ja, vad vad händer egentligen när jag försvinner från bloggen längre tid än som egentligen är rimligt för dess överlevnads skull? I’ve been busy my darlings. Nu blev det sådär jobbigt att skriva på mobilen för tangentbordet var inställt på engelska, vilket jag såg efter fem ord som på grund av det var helt obegripliga. Nu spårade jag iväg igen. Förlåt!

Lägenhetsrenoveringen är nu ganska färdig och vi är någorlunda nöjda med möbleringen. Jag letar fortfarande sängbord och lampor som passar till. Vill gärna ha ett vitrinskåp och ett par mindre avlastningsbord också om jag får önska. Idag åkte vi på loppisfynds, vilket är ett intresse vi delar, och kom hem med en fåtölj, matta till balkongen, lampskärm och mattpiska (ja, på riktigt). Plus en grytkastrull som blev en total flopp för den funkade inte på induktionsspisen 🤦🏼‍♀️

Förutom den missen så var jag väldigt nöjd med mina fynd som jag prutade ner priset på.

Om någon med vanliga spisplattor eller gasspis behöver en fin koppargryta så är det bara att höra av sig.


Vi var bland annat förbi Sopstationen i Arlöv men där hittade vi ingenting kul förutom en trasig, uppstoppad krokodil. Den köpte vi inte.
Himlen var så vackert blå och molnfri. Det kändes nästan vårigt. Då åkte solbrillorna fram!

Vi stannade även och åt på Black Flag BBQ i Västra Ingelsta vilket var en positiv matupplevelse.

Min vecka har varit en mix av bra och mindre bra inslag. I torsdags hade jag en ganska jobbig dag med ångest som stod mig upp i halsen. Jag jobbade hemifrån på förmiddagen och hade varken lust eller energi till att göra någonting vettigt av min dag. Ångesten brukar inte sitta i en hel dag numera utan komma i stötar liksom, men nu var det som att någon stod på mitt bröst och min mage så att jag fick ta djupa andetag för att få luft. Jag misstänker att det var hormonellt. Till slut gjorde jag som Erik föreslog: tog en promenad bort till biblioteket där han satt och läste. Även hans kompis Jad, som jag och M också känner, var där. Vi satt där i någon timme och pratade, läste historiefakta, diskuterade relationer och efter en stund hade deras energi smittat av sig på mig.

När hungern gjorde sig påmind promenerade vi till Möllan och åt mat på en persisk restaurang. Ibland är det bästa man kan göra för välmåendet att bara ta sig ut ur lägenheten. Jag blev glad bara av att gå ute i friska luften och se blommande buskar på vägen.

Mitt i alla våra lyxproblem är det viktigt att stanna upp och dofta på blommorna. Påminna sig själv om de grundläggande bidragen till glädje. För de finns överallt.

Vad tar jag men mig från veckan då? Jo att det är verkligen inte bra att sitta hemma i sina egna destruktiva tankar och känslor. Då är det bättre att träffa en eller flera vänner som man kan vara 100% sig själv med. Samt att det alltid är värt att pruta.

Nu måste jag däremot sova. Vi hörs snart igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen