Plötsligt händer det

Ja vad hände egentligen? Livet kom emellan och jag prokrastinerade bloggskrivandet till sin yttersta spets. Nu kunde jag dock inte skjuta på det längre för skrivlusten infann sig plötsligt.

Jag sitter här i sängen, nyduschad och försöker med hjälp av tungan pilla bort matrester som fastnat mellan tänderna. Jag har världens sämsta tänder ska ni veta. De sitter för tätt så det fastnar alltid saker emellan och så har mitt saliv ”dålig kvalitet” så att jag alltid har ett nytt hål att laga varje gång jag går på kontroll hos tandläkaren. Men det är okej, för det finns annat att vara tacksam för. Som mitt hem och personen jag lever med. Jag älskar båda dem väldigt mycket just idag.

Livet har senaste tiden inneburit en stor förändring. Till det bättre ska jag tillägga, så ingen blir orolig här. Strax innan påskhelgen skrev jag på kontraktet för överlåtelse av min lägenhet. Den är alltså såld, och om några veckor lämnar jag över nycklarna till den nya ägaren. En trevlig tjej i min egen ålder som jag hoppas ska uppskatta den lika mycket som jag tidigare gjort. Så med andra ord är det en del praktiskt som ska ordnas med de närmaste veckorna. Vi hämtade över en del grejer samma kväll och i förrgår tog vi hem tavlor, resten av växterna och annat som saknats här. Vårt hem har känts något barskrapat den senaste tiden eftersom att ganska många inredningsdetaljer använts till stylingen.

Förutom det behöver jag säga upp alla avtal, sälja möbler, tömma förråden, boka flyttstädning och eventuellt flyttfirma. Det är inte så mycket som ska fraktas därifrån men om jag hittar ett billigt flyttföretag kan det vara värt att slippa kånka på det som inte ska göras av med. Jag tror att jag får börja med att packa ner allt och se hur mycket det faktiskt är.

Försäljningen av min lilla etta leder till någonting annat roligt. Nämligen att jag officiellt på ett litet hörn ska investera i den här lägenheten som jag och M bor i. Det har varit mitt hem i över ett år nu, men det blir liksom på riktigt när lägenheten ägs av båda två och inte bara min partner. Nu har vi dessutom fått till sovrummet precis så som vi önskat att det ska vara. Rofyllt, mysigt, fint och med detaljer vi båda gillar. Vi har inte kompromissat särskilt mycket utan snarare kommit fram till vad som faktiskt funkar bäst. Vissa gånger omgående, andra gånger har vi behövt bråka lite för att inse att den andra trots allt hade rätt. Lyckligtvis har vi ganska snarlik inredningsstil han och jag.
Som en ”jag har sålt lägenheten-present” köpte jag två lyxiga duntäcken åt oss och en riktigt rymlig garderob. Vi beställde även en ny soffa som förhoppningsvis kommer innan vi drar på semester i juni. Man vet ju aldrig med sådant där. Vissa väntar tydligen på möbler i flera månader…? Det hade jag aldrig haft tålamod för. De hinner ju hamna på rea innan de levereras!

Sedan är det några andra grejer som ska falla på plats i livet men jag hoppas att de kommer göra det innan veckan är slut. I gotta have faith, som George Michael så klokt skrev i en låttext 1987. De flesta av mina livsfilosofier är hämtade från låttexter förstår ni.

Nu ska jag se klart på senaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet. Någon läsare som kollar på årets säsong? Vad tycker du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen